Fysik

Gitterligning vigtigt

10. december 2006 af Mahinth (Slettet)
Benyt Gitterligningen til at finde lysets bølgelængde i glas. Benyt derefter f=v/lambda til at bestemme lysets hastighed i glas?

Jeg har fået denne opgave, er igang med en rapport.. jeg har målene afstandende fra forsøget... men ska jeg bruge gitterligningen??

laserLyset blev sendt vinkelret ind mod glasset??

Svar #1
10. december 2006 af Mahinth (Slettet)

Jeg har fundet bølgelængden.. men ved virkelig ikke hvorn jeg ska udregne lysets hastighed i glas..

det eneste der står er bare at frekvensen for laserlyset er den samme for luft og glas

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2006 af akadina (Slettet)

Gitterligningen:

n*lambda=d*sin(theta_n)

eller

sin(theta_n)=(n*lambda)/d


d er gitterkonstanten = afstanden mellem to ridser i gitteret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Saraoa (Slettet)

 Må jeg lige høre hvordan du fandt bølgelængden? Sidder nemlig med en tilsvarende opgave :/


Skriv et svar til: Gitterligning vigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.