Matematik

På hvilket tidspunkt mødes de?

16. december 2006 af TJuhl (Slettet)
Opgaven:

A) Aske og Luna kører mellem Aalborg og Århus. Afstanden mellem Aalborg og Århus er 120 km/t.

Aske starter i Aalborg. Han kører med 75 km/t.
Luna starter i Århus. Hun kører med 90 km/t.

De starter kl. 12.00
På hvilket tidspunkt mødes de?

B) De beslutter sig at mødes i Hobro som ligger ca. 50 km fra Aalborg.

Hvor hurtigt skal Aske køre for at ankomme til Hobro samtidig med Luna (som stadig kører 90 km/t)?

---

Jeg kan ikke finde ud af disse opgaver hvor man skal finde ud af hvornår de skal mødes osv (har kun haft sådan en opgave én gang før..).

Jeg har en formel for strækning-hastighed-tid (hvis man forestiller sig at der er en trekant, så står der 'strækning' øverst, 'hastighed' på venstre side og 'tid' på højre side i trekanten).
Man skal altså f.eks. sige: strækning/tid = hastighed

Jeg tror at man kan bruge denne trekant, men jeg ved ikke hvordan..

Er der ikke en simpel løsning til disse opgaver?

Håber at der er nogen som vil hjælpe..

På forhånd mange mange tak.



Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2006 af amanna (Slettet)

Løsningen til den første er at skrive det som en ligning. På x timer har den ene kørt 90 km/t * x og den anden har kørt 75 km/t * x. Dette skal tilsammen give 120 km. Altså skal du løse ligningen
90X + 75X = 120... Her får du et svar ud i timer. (det giver under en) dette lægger du så til kl. 12...

Det andet er i samme stil. skriv hvis du stadig ha problemer med opgave 2 men du skal bare gøre lidt det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Betragt dem som funktion. Den ene + og den anden -

Svar #3
17. december 2006 af TJuhl (Slettet)

#1
Hej!
I opgave A får jeg at x=0,72. Hvad betyder det? At det er 72 min., eller 7,2 timer, eller noget helt tredje?

Kan det passe at opgave B giver x=0,54? Hvis det er rigtigt, så stiller jeg det samme spørgsmål, som jeg gjorde til opg. A.. :)


Svar #4
17. december 2006 af TJuhl (Slettet)

Er der ikke nogen der vil hjælpe med mit spørgsmål (#3)?

Please!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2006 af amanna (Slettet)

det betyder 0,72 timer. Dette svarer ikke til 72 min men derimod til 0,72*60= 43,2 min. 0,2 min = 0,2*60= 12 sek. Det vil sige hvis de startet kl 12.00 mødes de 12.43.12 Men du skal måske ikke aflevere med sekunder.... Også sagt at de mødes efter 43 inutter og 12 sekunder. ved ikke helt hvordan du skal aflevere resultatet.

Svar #6
18. december 2006 af TJuhl (Slettet)

#5 Ok, har fået styr på det.
Tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: På hvilket tidspunkt mødes de?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.