Matematik

HURTIGT HJÆLP TIL SSO I MATEMATIK

19. december 2006 af Klokkeblomstt (Slettet)
Da jeg skriver i matematik om keglesnit/ellipsen mangler jeg HJÆLP!!

HÅber nogen her inde kan hjælpe mig..

opgaven lyder på.. Vis at ligningen 2x^2-20x+y^2+4y+44=0

fremstiller en ellipse og find dens centrum, halvakser, ecentricitet og brændpunkter.. skiter ellipsen og dens brændpunkter i et k-system. hvordan kan denne ellipse konstrueres?

Jeg skal vise hva jeg skal gøre.. men jeg ved ikke hvordan jeg skal løse ligninge og finde frem til de forskllige ting..

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2006 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=17602

parameterfremstilling for ellipsen:

x(t) = 5+sqr(5)cos(t)
y(t) = -2+sqr(10)sin(t), t €[0;2pi[

Svar #2
19. december 2006 af Klokkeblomstt (Slettet)

tak for det.. denne link hjalp mig virkelig meget,, men det med parameterfremstilling, hva skal jeg bruge det til..

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2006 af mathon

parameterfremstillingen var ment som hjælp til beregning og indtegning af punkter

Svar #4
19. december 2006 af Klokkeblomstt (Slettet)

jaa men det der link.. er det ikke det der er beregnet..

og en anden ting.. der står at (x)=5+sqr(5)cos(t)

hva er sqr??

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2006 af mathon

#4
sqr = square root = kvadratrod

til hurtig beregning af støttepunkter til indtegning!!!

se
http://peecee.dk/?id=17605

Svar #6
19. december 2006 af Klokkeblomstt (Slettet)

tak for.. og de punkter skal jeg bare bruge til at tegne ellipsen osv.. ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. december 2006 af mathon

JA!

Skriv et svar til: HURTIGT HJÆLP TIL SSO I MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.