Matematik
N'te grad eller n'te potens?
19. december 2006 af
Suub (Slettet)
Hej alle!
Jeg er kommet i tvivl om noget - i min sso om komplekse tal har jeg skrevet: Et komplekst tal med n’te potens, danner en tilsvarende regulær n-kant.
Hedder det n'te potens eller n'te grad når man snakker om z^n = a ?... Jeg nævner senere i opgaven også 2.gradspolynomier, hvor det selvfølgelig er grad.
Hjælp be' om! :)
Jeg er kommet i tvivl om noget - i min sso om komplekse tal har jeg skrevet: Et komplekst tal med n’te potens, danner en tilsvarende regulær n-kant.
Hedder det n'te potens eller n'te grad når man snakker om z^n = a ?... Jeg nævner senere i opgaven også 2.gradspolynomier, hvor det selvfølgelig er grad.
Hjælp be' om! :)
Svar #1
19. december 2006 af Peter_F (Slettet)
Jeg ville skrive:
"Et komplekst tal i n'te potens, danner en tilsvarende regulær n-kant."
Eller
"Et komplekst tal af n'te grad, danner en tilsvarende regulær n-kant."
I forbindelse med den binome ligning z^n = a, ville jeg skrive i n'te potens. Jeg synes det virker mest logisk, men at skrive grad er ikke forkert.
"Et komplekst tal i n'te potens, danner en tilsvarende regulær n-kant."
Eller
"Et komplekst tal af n'te grad, danner en tilsvarende regulær n-kant."
I forbindelse med den binome ligning z^n = a, ville jeg skrive i n'te potens. Jeg synes det virker mest logisk, men at skrive grad er ikke forkert.
Svar #2
19. december 2006 af Suub (Slettet)
Okay - Mange tak! Det gav lige den afklaring jeg havde brug for! :)
Svar #3
19. december 2006 af Waterhouse (Slettet)
Vil mene, at man snakker om et tal i n'te potens, og en ligning (specielt et polynomium) af n'te grad.
Skriv et svar til: N'te grad eller n'te potens?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
