Kemi

opgave i kemi

01. januar 2007 af Peri (Slettet)
Hvordan beregner man pH i 0,0040 M Ba(OH)2?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2007 af sapiens (Slettet)

I vand bliver bariumhydroxid opløst. OH- er en størk base, og der er to af dem pr. Ba(OH)2. pOH = -log[OH]. Derudover er pOH + pH = 14.
Nok?

Svar #2
01. januar 2007 af Peri (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke dit svar... Hvad bliver så resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2007 af mathon

[OH-]=2*0,0040_M = 0,0080_M

pOH = -log(0,0080) = 2.09691

pH = 14 - 2.09691 = 11.9031

Skriv et svar til: opgave i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.