Matematik

Ulighed

01. januar 2007 af takker_300 (Slettet)
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave, har begyndt men kan ikke rigtig komme videre..

(x-1)*(x+2)*(x-4)< 0


får den til at blive til
(x - 4)*((x)^(2) + x - 2) < 0
(x)^(3) + (x)^(2) - 2*x - 4*(x)^(2) - 4*x + 8 < 0
(x)^(3) - 3*(x)^(2) - 6*x + 8 < 0

Men hvordan får jeg det til at blive til en ligning som jeg kan løse som en tredjegradsligning? for det er det man skal tror jeg..

Håber der er en som vil hjælpe




Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal ikke gange parenteserne ud.
Lav i stedet for en fortegnslinje for (x-1)*(x+2)*(x-4).
(x-1)*(x+2)*(x-4) skifter fortegn når
x-1=0 <=> x=1 eller
x+2=0 <=> x=-2 eller
x-4=0 <=> x=4.

Svar #2
01. januar 2007 af takker_300 (Slettet)

mener du fordi en af parenteserne skal være nul for at den kan gå op?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2007 af ibibib (Slettet)

En af parenteserne er nul er ensbetydende med at produktet er nul.

Svar #4
01. januar 2007 af takker_300 (Slettet)

Okay vidste ikke om man også kunne gøre det når det var en ulighed ogf ikke en ligning.
Mange tak for hjælpen :D

Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.