Kemi

Opgave 3 Konserveringsmiddel....

02. januar 2007 af Jelly (Slettet)
Hej,

Jeg har problemer med opgave 3 d) fra eksamensættet 2000 i følgende link:
http://us.uvm.dk/gymnasie//almen/eksamen/opgaver/2000/2000-10-1.pdf

Er der nogle flinke hoveder der kan komme med hints til opgaven.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2007 af frodo (Slettet)

hvilke specier er tilstede i de to opløsninger? Ved hvilke bølgelænder absorberer de?

Svar #2
01. februar 2007 af Jelly (Slettet)

NADH absorbere ved 6200 L/mol*cm og NAD+ er 0, dvs den absorberer ikke noget på den pågældende bølgelængde altså 340nm.

Jeg ved ikke hvad vi kan bruge det til i d)?

Håber på hjælp

påforhånd tak




Svar #3
01. februar 2007 af Jelly (Slettet)

Svar #2 passer rigtig godt til opgave 3c. Men hvad gør man så i 3d)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2007 af frodo (Slettet)

når du har sulfitoxidase forløber reaktion (I), hvor der dannes H2O2 så reaktion (II) kan forløbe. Dvs [NADH] formindskes, mens [NAD+] øges.

Da A ~ [NADH] og uafhængig af [NAD+] ses samlet et fald i absorbans

Svar #5
01. februar 2007 af Jelly (Slettet)

okay...har forstået det nu.

Hvordan kan man så beregne sulfitindholdet i rødvinen?
Nogle hints.

Svar #6
01. februar 2007 af Jelly (Slettet)

Hvordan regner man det ud helt præcist?

Svar #7
01. februar 2007 af Jelly (Slettet)

Modtager gerne hints til beregningen af sulfitindholdet i rødvinen. det er opgave 3d) i følgende link:
http://us.uvm.dk/gymnasie//almen/eksamen/opgaver/2000/2000-10-1.pdf

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2007 af frodo (Slettet)

forskellen i absorbans skyldes omdannelsen af NADH --> NAD+, altså kan du på baggrund af de to absorbanser udregne [NAD+], hvoraf du iflg de to reaktionsligninger også har [SO3(2-), start]

Svar #9
01. marts 2007 af Jelly (Slettet)

Har siddet i lang tid med opgave 3d) men kan ikke rigtig komme videre med hintet fra #8.
Håber nogle kan vise mig hvordan den skal beregnes, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.

På forhånd tak!

Svar #10
01. marts 2007 af Jelly (Slettet)

I opgave 3c skal jeg angive ekstionskoefficienten for NADH ved 340nm.

Er det korrekt at det er 6200 L/mol*cm.
Er ikke sikker på enheden.

Jeg skal endvidere argumentere for at bølgelængden 340nm er velegnet til den spektrometriske måling og forklare hvorfor bølgelængden 263nm er mindre velegnet.

Mit bud:
NADH absorbere ved 6200 L/mol*cm og NAD+ er 0, dvs den absorberer ikke noget på den pågældende bølgelængde altså 340nm. Men hvorfor er den så velegnet?

Kan ikke forklare hvorfor 263nm er mindre velegnet?

Håber nogle kan hjælpe mig med opgave 3c og 3d.

På forhånd tak!





Brugbart svar (0)

Svar #11
01. marts 2007 af frodo (Slettet)

man kunne sagtens bruge 263 nm, men så skulle man til at korrigere for at NAD+ også absorberer her, og da der også er et lokalt maksimum i ekstinktionskoefficient ved 340 for NADH og NAD+ ikke absorberer her, er det lettere at anvende 340 nm,

forskellen i absorbans korresponderer direkte til formindskelsen af [NADH]=[SO3(2-)], start
dvs [SO3(2-)], start = (0,275-0,123)/(6200L/(mol*cm)*1cm)

Svar #12
01. marts 2007 af Jelly (Slettet)

okay...

Hvad gør man så efter man har [SO3(2-)], start = 2,452*10-5M ? Er enheden rigtig?





Brugbart svar (0)

Svar #13
01. marts 2007 af frodo (Slettet)

så har du den i mol/L, og ved at gange med molarmassen fås den i g/L
og 1g=10^3 mg

Svar #14
01. marts 2007 af Jelly (Slettet)

dvs.

molarmassen af S03(2-) = 80,06g/mol (fundet i databog)

altså:
2,452*10-5 mol/L * 80,06 g/mol = 0,001963g/L

dvs. sulfitindholdet som mg Na2SO3 pr. liter er:

1,963mg/L Na2SO3

er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. marts 2007 af frodo (Slettet)

du skal bruge molarmassen af Na2SO3, da det er dette stof der spørges til.

Svar #16
01. marts 2007 af Jelly (Slettet)

Til opgave 3c har jeg skrevet følgende:

Grunden til at 340nm er velegnet til den spektrofotometriske måling er fordi der er et lokalt maksimum i ekstinktionskoefficient ved 340 for NADH og da NAD+ ikke absorberer her, er det lettere at anvende 340 nm.

Årsagen til at bølgelængden 263nm er mindre velegnet er fordi at så skulle man til at korrigere for at NAD+ også absorberer her.

Er der andet jeg kan tilføge til opgave 3c) ?

Ekstinktionskoefficienten ved 340nm for NADH er
6200 L/mol*cm (er enheden korrekt)?


Svar #17
01. marts 2007 af Jelly (Slettet)

dvs.

molarmassen af Na2SO3 = 126,04g/mol (fundet i databog)

altså:
2,452*10-5 mol/L * 126,04 g/mol = 0,003091g/L

dvs. sulfitindholdet som mg Na2SO3 pr. liter er:

3,091mg/L Na2SO3

er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #18
01. marts 2007 af frodo (Slettet)

det lyder vældig fornuftigt..

Svar #19
01. marts 2007 af Jelly (Slettet)

#16

Jeg synes at ved 263nm absorbere NAD+, den topper ved 23000L/mol*cm

du har i #11 man skal korrigere NAD+ for at den absorberer???

Kan du foreklare mig, hvordan det hænger sammen.

Svar #20
01. marts 2007 af Jelly (Slettet)

Er det korrekt hvad jeg skrevet i #16?

Er enheden korrekt at ekstinktionskoefficienten ved 340nm for NADH er 6200 L/mol*cm ?

Forstår stadig ikke #16, da jeg mener at NAD+ absorberer ved 263nm, da der er et udsving.

Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.