Matematik

Hjælp med at beregne areal af tag

05. januar 2007 af GuffeHamSelv (Slettet)
Hey, jeg har lige skitseret et hus op i paint, hvor jeg skal beregne arealet af taget. Det som jeg har farvet med gråt er taget, hvor jeg altså skal have udregnet en af de andre sider for at kunne regne areal ud. Ved bare ikke hvordan jeg gør dette. Alle firkanterne som jeg har tegnet ved hjørnerne viser naturligvis at vinklen er 90 grader.

link til billede
http://img287.imageshack.us/img287/5237/hjlpmighb2.jpg

Svar #1
05. januar 2007 af GuffeHamSelv (Slettet)

PÅ forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2007 af byller (Slettet)

Hej..

Jeg er ikke sikker, men den ide jeg får, når jeg kigger på huset er:

Ved hjælp af en cosinusrelation for en retvinklet trekant at beregne den breden af tanget, hvilket vil svare til side c i den trekant, hvor A = 18 grader og b = 10 meter
Og når du så har fundet c, så bare gange det med 15 meter..

Giver det mening?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2007 af byller (Slettet)

Så du skal altså bruge formlen: c = b / cos(A)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2007 af byller (Slettet)

hov det gik lidt hurtiget med at skrive...
tanget: taget

Svar #5
05. januar 2007 af GuffeHamSelv (Slettet)

hah havde sq slet ik set at jeg havde siden b.. tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Til #0: Det er godt Peder, at du har forstået det. Så er din IQ steget fra 91 til 92 :)

Skriv et svar til: Hjælp med at beregne areal af tag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.