Kemi

Beregning af koncentration

06. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)
Jeg har lidt svært ved at skulle kombinere de forskellige formler her - håber i kan hjælpe. Opgaven lyder:

En NaOH opløsning er 22,0 masse% og har densiteten 1,24 g/ml. Vis ved beregning at den formelle koncentration er 6,28 mol/L

Jeg har fundet M(NaOH)= 40,01g/mol

Hvad gør man så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2007 af sapiens (Slettet)

Antag, at du har 100 g af opløsningen. Der er så 22,0 g NaOH i, resten er vand. Du udregner så n.
Du kan nu udregne volumen af NaOH, og så er det vist lige ud af landevejen :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2007 af sapiens (Slettet)

woops, du skal også huske, at det kun er vandets volumen, der skal medtages i udregningen af c.

er det nok? ellers bare spørg

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2007 af sapiens (Slettet)

er du sikker på, at svaret ikke er 6,68 M?

Svar #4
07. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)

Du må meget gerne uddybe det lidt (eller andre)

med udgangspunkt i 100g opløsning får jeg n(NaOH) til
n(NaOH)=22g/40,01 = 0,55mol

hvis jeg så bruger V=n/p får jeg
V= 0,55/1,24 = 0,444 (ml?)


ups..der står forresten at det skal være en 6.82M opløsning..tastefejl

Svar #5
07. januar 2007 af Sune8000c (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu :D og det giver præcist 6,82M... men ellers tak!

Sune

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2007 af topra (Slettet)

hej, jeg er også i gang med den opgave, men jeg kan ikke få det til at passe. Kan I vise mig, hvordan man skal løse den?

Skriv et svar til: Beregning af koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.