Matematik
lignig
10. januar 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Jeg har bare et lille spg.
Denne ligning er meget simpel:
17 = x + 12
17 - 17 - x = x - x + 12 - 17
- x = - 5
Begge endheder giver minus, dvs. svaret nu er :
x = 5
eller -x = -5
Denne ligning er meget simpel:
17 = x + 12
17 - 17 - x = x - x + 12 - 17
- x = - 5
Begge endheder giver minus, dvs. svaret nu er :
x = 5
eller -x = -5
Svar #2
10. januar 2007 af iB (Slettet)
For det første:
x = 5 og -x = -5 er fuldstændig det samme! Du kan forlænge den første ligning med -1, og få den anden.
For det andet:
Du gør det svært for dig selv! Når du har 17 = x + 12, er det enkleste jo bare at trække 12 fra på begge sider af lighedstegnet. Dvs:
17 - 12 = x + 12 -12
Den skulle gerne være noget mere enkel at regne ud. :)
-Godnat!
x = 5 og -x = -5 er fuldstændig det samme! Du kan forlænge den første ligning med -1, og få den anden.
For det andet:
Du gør det svært for dig selv! Når du har 17 = x + 12, er det enkleste jo bare at trække 12 fra på begge sider af lighedstegnet. Dvs:
17 - 12 = x + 12 -12
Den skulle gerne være noget mere enkel at regne ud. :)
-Godnat!
Svar #3
10. januar 2007 af Lisa02 (Slettet)
#2
Så i princippet når man skriver: -x = -5 eller x = 5 er det samme..
Når du regner den på denne måde: 17 - 12 = x + 12 -12
Så kommer x på den anden side: 5 = x
Det må man godt - man flytter selvf. x'en på den anden side, når man skal skrive ind.
Så i princippet når man skriver: -x = -5 eller x = 5 er det samme..
Når du regner den på denne måde: 17 - 12 = x + 12 -12
Så kommer x på den anden side: 5 = x
Det må man godt - man flytter selvf. x'en på den anden side, når man skal skrive ind.
Skriv et svar til: lignig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
