Matematik
Centrum for en cirkelbue
11. januar 2007 af
Artemis (Slettet)
Hej allesammen!
Er der én af jer, som lige kan nævne en måde til at finde centrum for en cirkelbue?
1000 tak..
knus
Artemis ;-)
Er der én af jer, som lige kan nævne en måde til at finde centrum for en cirkelbue?
1000 tak..
knus
Artemis ;-)
Svar #2
11. januar 2007 af Artemis (Slettet)
intet andet end at jeg skal finde centrum af cirkelbuen...
Svar #4
11. januar 2007 af Artemis (Slettet)
hmm, godt link, men jeg ved ik hvordan man finder ligningen for en midtnormal?...jeg går i 9.kl. og jeg mener ik at vi har lært det...
Svar #5
14. januar 2007 af mathon
linjestykkets midtpunkt er (middeltallet melem x-koordinaterne, middeltallet mellem y-koordinaterne)
Midtnormalen er normal til - eller står vinkelret på - linjestykket, hvorfor a1*a2 = -1, hvor a1 er linjestykkets hældningstal og a2 er normalens hældningstal!
ligning for en midtnormal:
y-yn = a2*(x-xm) er dermed y=a2*x+(yn-a2*xn)
dette benyttet to gange - og du har midtnormalernes ligninger!
du kan nu finde deres skæringspunkt!
Midtnormalen er normal til - eller står vinkelret på - linjestykket, hvorfor a1*a2 = -1, hvor a1 er linjestykkets hældningstal og a2 er normalens hældningstal!
ligning for en midtnormal:
y-yn = a2*(x-xm) er dermed y=a2*x+(yn-a2*xn)
dette benyttet to gange - og du har midtnormalernes ligninger!
du kan nu finde deres skæringspunkt!
Skriv et svar til: Centrum for en cirkelbue
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
