Matematik
sproglig har brug for HJÆLP til Høj niavu matematik! Haster
17. januar 2007 af
Ashra (Slettet)
aflevering faktisk for til idag men aflevere lidt senere please hjælp! kan ikke forstå differential regning og har været syg nogle gange så har slet ikke styr på det:
2 To funktioner f og g er bestemt ved
f(x)=2x²-4 og
g(x)=2x+c
Hvor c er konstant.
Bestem tallet c. således at grafen for g bliver tangent til grafen for f.
3. En funktion f er bestemt ved
f(x)= x³-6x²+8x
grafen for f har i punktet O(0,0) en tangent l og i punktet P(3,-3) en tangent m.
Vis, at m går gennem punktet O.
Beregn et gradtal for vinkelen mellem l og m.
4. Skitser grafen for en funktion f, der opfylder følgende:
f har diffinitionsmængden [2;10]
f er diffirentiabel. Fortegn og nulpunkter for f’ er som angivet på tallinien:
f har værdimængden [-3;8].
Der er mange muligheder for, hvordan en sådan graf kan se ud. Der ønskes blot tegnet en.
please hjælp mig hurtigt.
2 To funktioner f og g er bestemt ved
f(x)=2x²-4 og
g(x)=2x+c
Hvor c er konstant.
Bestem tallet c. således at grafen for g bliver tangent til grafen for f.
3. En funktion f er bestemt ved
f(x)= x³-6x²+8x
grafen for f har i punktet O(0,0) en tangent l og i punktet P(3,-3) en tangent m.
Vis, at m går gennem punktet O.
Beregn et gradtal for vinkelen mellem l og m.
4. Skitser grafen for en funktion f, der opfylder følgende:
f har diffinitionsmængden [2;10]
f er diffirentiabel. Fortegn og nulpunkter for f’ er som angivet på tallinien:
f har værdimængden [-3;8].
Der er mange muligheder for, hvordan en sådan graf kan se ud. Der ønskes blot tegnet en.
please hjælp mig hurtigt.
Svar #1
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Opg. 2) Differentier f, sæt f' lig 2 og isoler x. Sæt derefter f(x)=g(x), og løsningen fra den første ligning ind på x's plads. c er nu den eneste ubekendte, der isoleres.
Opg. 3) Bestem ligningen for tangenten i P, og vis, at y=0 når x=0. Gradtallet mellem vinklerne kan bestemmes ud fra definitionen a=tan(v), hvor a er tangentens hældning og v er den spidse vinkel mellem tangenten og x-aksen. Tangenten l's hældning er f'(0) og m's hældning er f'(3). Det er en fordel at tegne situationen op, således at du får beregnet den rigtige vinkel.
Opg. 4) Her skal du skitsere en graf, der opfylder betingelserne givet på tallinjen (som du ikke har vist her). Den skal have lokale ekstrema der hvor f' er nul. Hvor f' er negativ, skal den være aftagende, og der hvor f' er positiv, skal den være voksende. Endepunkterne for grafen kunne være i (2,-3) og (10,8).
Opg. 3) Bestem ligningen for tangenten i P, og vis, at y=0 når x=0. Gradtallet mellem vinklerne kan bestemmes ud fra definitionen a=tan(v), hvor a er tangentens hældning og v er den spidse vinkel mellem tangenten og x-aksen. Tangenten l's hældning er f'(0) og m's hældning er f'(3). Det er en fordel at tegne situationen op, således at du får beregnet den rigtige vinkel.
Opg. 4) Her skal du skitsere en graf, der opfylder betingelserne givet på tallinjen (som du ikke har vist her). Den skal have lokale ekstrema der hvor f' er nul. Hvor f' er negativ, skal den være aftagende, og der hvor f' er positiv, skal den være voksende. Endepunkterne for grafen kunne være i (2,-3) og (10,8).
Svar #2
17. januar 2007 af Ashra (Slettet)
mange tak for svaret...men jeg er heller ik hel sikker på hvor dan man differantiere noget altså regner f' ud?
Svar #3
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)
OK, i opg. 2) er f'(x)=4x, mens f'(x)=3x^2-12x+8 i opg. 3.
Få så læst op på differentiationsregler til en anden gang...
Få så læst op på differentiationsregler til en anden gang...
Skriv et svar til: sproglig har brug for HJÆLP til Høj niavu matematik! Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
