Matematik
Afstand fra punkt til linie
17. januar 2007 af
Fillen (Slettet)
Jeg har fået en opgave i matematik:
Linjen m indeholder punkterne A og B. Bestem afstanden fra punktet C til m, når
A(2,1), B(6,8) og C(17,15)
Nogen, der kan prøve at forklare mig hvordan man finder frem til afstanden. Jeg har har utrolig svært ved at forstå min nye matematiklærer og det hele går så hurtigt.
Linjen m indeholder punkterne A og B. Bestem afstanden fra punktet C til m, når
A(2,1), B(6,8) og C(17,15)
Nogen, der kan prøve at forklare mig hvordan man finder frem til afstanden. Jeg har har utrolig svært ved at forstå min nye matematiklærer og det hele går så hurtigt.
Svar #1
17. januar 2007 af Guruen (Slettet)
Du kan finde hældningen vha. punkt A og B
a= (y2-y1)/(x2-x1)
så kan du indsætte punktet og finde m's b derved.
Dernæst kan du benytte dig af formlen for afstand mellem punkt og linje.
dist(P,l)=(|ax1+b-y1|)/sqrt((a^2)+2)
a= (y2-y1)/(x2-x1)
så kan du indsætte punktet og finde m's b derved.
Dernæst kan du benytte dig af formlen for afstand mellem punkt og linje.
dist(P,l)=(|ax1+b-y1|)/sqrt((a^2)+2)
Svar #2
24. januar 2007 af Fillen (Slettet)
Jeg forstår det virkelig ikke, men tak fordi du forsøger at hjælpe mig.
Skriv et svar til: Afstand fra punkt til linie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
