Matematik

vektorer - måske er det let..!?!

17. januar 2007 af Jorvik (Slettet)
Hej

Jeg har:
- længden af vektor a (1)
- længden af vektor b (3)
- gradtallet for vinklen mellem vektor a og vektor b (150)

Jeg skal finde gradtallet for vinklen mellem vektorerne "a+b" og "a-b"

Men hvordan finder jeg vektorerne "a-b" og "a+b", hvad er tricket???

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af Peter_F (Slettet)

Præcis den opgave har lige været oppe at vende for et par dage siden.

Her er et link til tråden: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=299002

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Vi skal finde vinklen mellem a+b og a-b. Til dette bruger vi definitionen



Nu kender vi hverken længden af a+b eller af a-b. Dette kan vi dog råde bod på ved at kvadrere begge sider af ligningen:



der reduceres til



thi |a+b|² = (a+b)² og |a-b|² = (a-b)².

Svar #3
17. januar 2007 af Jorvik (Slettet)

nice - takker!

Jeg opgav at tjekke alle emner, der hed noget med vektorer igennem.. Men super at den er lavet :D

Svar #4
18. januar 2007 af Jorvik (Slettet)

Hvis cos2v=1 er v så lig med 0????
Eller er det mig der ikke er god med en lommeregner????

Skriv et svar til: vektorer - måske er det let..!?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.