Fysik
e/m... Resultat korrekt??!
17. januar 2007 af
viggojensens (Slettet)
Hej..
Jeg er i gang med en rapport om e/m, forholdet mellem elektronernes masse og ladningen.
Jeg kan bare ikke få det til at passe så godt…. Er der en der gider at finde min fejl?
Her er et par af forsøgsresultaterne:
Spændingen (U) - Volt Radius (r) - Meter Strømstyrken (I) – Ampere
300 V 0,06m. 2,60A
300 0,08 1,93
300 0,10 1,59
Og de formler der skal bruges:
B=8/(5*sqrt(5)) * (V*n*I)/R
B er fluxtætheden. V er vacuumpermeabiliteten; 1,257*10^-6 T*m/A. n er spolevindinger = 120 pr. spole. I er strømstyrken (tabel). R er Radius af spolen= 0,15m.
e/m= (2*U)/(B^2)*(r^2)
e/m er det vi ønsker at beregne. U spændingen (tabel). r radius af elektroncirkel (se tabel)
Jeg får mine resultater til et tal i tiende…. Det burde give noget i elvte.
Vil også lige høre hvordan jeg udregner/finder tabelværdien af e/m så jeg kan finde en afvigelsesprocent fra mine resultater??
Jeg er i gang med en rapport om e/m, forholdet mellem elektronernes masse og ladningen.
Jeg kan bare ikke få det til at passe så godt…. Er der en der gider at finde min fejl?
Her er et par af forsøgsresultaterne:
Spændingen (U) - Volt Radius (r) - Meter Strømstyrken (I) – Ampere
300 V 0,06m. 2,60A
300 0,08 1,93
300 0,10 1,59
Og de formler der skal bruges:
B=8/(5*sqrt(5)) * (V*n*I)/R
B er fluxtætheden. V er vacuumpermeabiliteten; 1,257*10^-6 T*m/A. n er spolevindinger = 120 pr. spole. I er strømstyrken (tabel). R er Radius af spolen= 0,15m.
e/m= (2*U)/(B^2)*(r^2)
e/m er det vi ønsker at beregne. U spændingen (tabel). r radius af elektroncirkel (se tabel)
Jeg får mine resultater til et tal i tiende…. Det burde give noget i elvte.
Vil også lige høre hvordan jeg udregner/finder tabelværdien af e/m så jeg kan finde en afvigelsesprocent fra mine resultater??
Svar #1
18. januar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jeg orker ikke at se på det nu, men på
http://peecee.dk/?id=23056
kan du finde en tilsvarende rapport, som jeg engang skrev i gymnasiet. Da den er skrevet i Word, kan jeg ikke længere se den selv (jeg bruger nu Linux uden OpenOffice), så jeg kan ikke garantere for fejl og mangler. Håber du kan bruge den til noget.
Jeg orker ikke at se på det nu, men på
http://peecee.dk/?id=23056
kan du finde en tilsvarende rapport, som jeg engang skrev i gymnasiet. Da den er skrevet i Word, kan jeg ikke længere se den selv (jeg bruger nu Linux uden OpenOffice), så jeg kan ikke garantere for fejl og mangler. Håber du kan bruge den til noget.
Svar #2
18. januar 2007 af viggojensens (Slettet)
det er ikke helt det samme som jeg skriver om....
Nogen andre der kan kikke det igennem?
Nogen andre der kan kikke det igennem?
Skriv et svar til: e/m... Resultat korrekt??!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
