Kemi
pH beregning....
18. januar 2007 af
Astridtm (Slettet)
Jeg er igen rendt ind i et par problemer...
er lidt i tvivl om jeg har gjort det rigtigt:
Man har en opløsning med [H3O^+]=5,7*10^-9M
a: Beregn pH
log[H3O+]=-log(5,7*10^-9)= 8,2441
b: Beregn [OH-] i opløsningen
(1,0*10^-14 M^2)/[H3O+] =
(1,0*10^-14 M^2)/(5,7*10^-9M) = 1,75438965*10^-6
??
og en anden opgave:
Bestem [OH-] i en 0,0020M NaOH. Beregn derefter pH.
[OH-]= (1,0*10^-14M^2)/(0,0020M)=5,0*10^-12M
pH= -log(5*10^-12)= 11,30103
Og så skal jeg beregne pH i en 0,0020 M Ba(OH)2:
er det bare det samme?
Jeg er meget i tvivl om det her, så vil meget gerne ha noget hjælp :D
er lidt i tvivl om jeg har gjort det rigtigt:
Man har en opløsning med [H3O^+]=5,7*10^-9M
a: Beregn pH
log[H3O+]=-log(5,7*10^-9)= 8,2441
b: Beregn [OH-] i opløsningen
(1,0*10^-14 M^2)/[H3O+] =
(1,0*10^-14 M^2)/(5,7*10^-9M) = 1,75438965*10^-6
??
og en anden opgave:
Bestem [OH-] i en 0,0020M NaOH. Beregn derefter pH.
[OH-]= (1,0*10^-14M^2)/(0,0020M)=5,0*10^-12M
pH= -log(5*10^-12)= 11,30103
Og så skal jeg beregne pH i en 0,0020 M Ba(OH)2:
er det bare det samme?
Jeg er meget i tvivl om det her, så vil meget gerne ha noget hjælp :D
Svar #1
18. januar 2007 af mathon
a)
pH=-log[H3O+]=-log(5,7*10^-9)= 8,2441
pOH = 14-pH = 14-8,2441 = 5,7559
b)
[OH-]=0,0020M
pOH = -log[OH-] = -log[0,0020] = 2,69897
pH = 14-pOH = 14-2,69897 = 11,301
c)
[OH-] = 2*0,0020 M = 0,0040 M
pOH = -log[OH-] = -log[0,0040] = 2,39794
pH = 14-pOH = 14-2,39794 = 11,6021
pH=-log[H3O+]=-log(5,7*10^-9)= 8,2441
pOH = 14-pH = 14-8,2441 = 5,7559
b)
[OH-]=0,0020M
pOH = -log[OH-] = -log[0,0020] = 2,69897
pH = 14-pOH = 14-2,69897 = 11,301
c)
[OH-] = 2*0,0020 M = 0,0040 M
pOH = -log[OH-] = -log[0,0040] = 2,39794
pH = 14-pOH = 14-2,39794 = 11,6021
Svar #3
18. januar 2007 af Astridtm (Slettet)
er der en som kan hjælpe mig? Blev bare forvirret af indlag #1..
Skriv et svar til: pH beregning....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
