Matematik

Rente

20. januar 2007 af growern (Slettet)
Et beløb på 3200 kr, der forrentes med en fast årlig rente, er i løbet af 10 år vokset til 3997.45 kr. Hvor stor er den årlige rente? Hvad er den tilhørende fremskrivningsfaktor?

Tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af Leah (Slettet)

Du skal benytte formlen:
Kn= K * (1 + r)^n
Renters rente


Svar #2
20. januar 2007 af growern (Slettet)

Dvs.
3997.45 = 3200 * (1*100) ^ 10 ?

Kan du give mig en lidt bedre forklaring, får et forkert resultat.

renten er ( r * 100 % ) eller??

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Den årlige rente er "r".
Dvs isolere r i formle fra #1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2007 af Leah (Slettet)

3997.45 = 3200 * (1 + r)^10

Isolér r

Svar #5
20. januar 2007 af growern (Slettet)

#4

Ved jeg ikke hvordan jeg gør.

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2007 af me_strix (Slettet)

Start med, at dividere med K på begge sider af lighedstegnet. Og så kan du bruge følgende.

a = c^n
<=>
c = den n'te kvardtrod af a

Svar #7
20. januar 2007 af growern (Slettet)

#6

Kan ikke lige fixe den, får et forkert resultat.
Kan du ikke bare lige forklarer hvordan man isolerer "r"
Og give mig resultatet.. tror jeg bedre kan se det sådan.

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2007 af me_strix (Slettet)

r = Den n'te kvardtrod af(ko/k) - 1

Hvis du vil have det i procent skal du gange med 100.

Svar #9
20. januar 2007 af growern (Slettet)

Jeg kan ikke følge med, det tager heller ikke 1 dag at lærer et nyt sprog vel?

Altså 10 / (3997.45/3200) - 1 = ??
Er ikke med !!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. februar 2007 af gym elev3 (Slettet)

kn=k (1+r)^n
(kn/k)= (1+r)^n
den n'te kvadtrod af (kn/k)= (1+r)
den n'te rod af (kn/k) -1 = r

renten er 0,117
i procent 11,7 procent

Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.