Matematik

Afstanden ???

20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)
Jeg en opgave som jeg ikke kan løse..

Hvad er længden af den korteste stige, der kan nå fra jorden over en 2 meter høj mur til et hus i 1 meters afstand fra muren?


Vi kender højden = 2 meter
Vi kender afstanden fra muren til huset = 1 meter

og hvad nu ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2007 af growern (Slettet)

Er det 5 meter?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2007 af _Keller (Slettet)

facit siger 4,16 meter?

men hvordan?
kan du komme med en udregning og forklaring ellre +

Svar #3
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

har du den samme bog ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2007 af _Keller (Slettet)

ja, men vi har ikke lavet den opgave

Svar #5
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

er der nogen, der kan lave den opgave, eller forklare den for mig +

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2007 af rexden1

Stigen burde nøjes med at være 2,2361 meter:

Jeg går udfra at stigen danner en retvinklet trekant mned muren ? en mur på 2 meter, og stigens begyndelses sted starter 1 meter ud fra muren, og læner sig op af muren. Dvs. det burder være hypotenusen der skal udregnes vha pythagoras:

2^2+1^2=5^2
Stigens længde er så sqrt(5) = 2,2361

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2007 af rexden1

Stigen burde nøjes med at være 2,2361 meter:

Jeg går udfra at stigen danner en retvinklet trekant mned muren ? en mur på 2 meter, og stigens begyndelses sted starter 1 meter ud fra muren, og læner sig op af muren. Dvs. det burder være hypotenusen der skal udregnes vha pythagoras:

2^2+1^2=5^2
Stigens længde er så sqrt(5) = 2,2361

Svar #8
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

# 7

har du msn? Så jeg sende dig en skitse over msn ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2007 af rexden1

ja, adressen er: [email protected]

Svar #10
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

du er tilføjet n u

Svar #11
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

kommer du ikke på, så jeg kan sende dig den ?

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#11: Hvorfor bruger du så mange "?"-tegn?

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. januar 2007 af rexden1

jeg kan ikke umiddelbart se dig. har du tastet rigtigt :-)

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. januar 2007 af allan_sim

#0.
I den trekant som går fra stigens begyndelse til muren, kalder vi kateten langs jorden for x. Den anden katete er da murens højde og er derfor 2. Vi kan så finde hypotenusen (stigens længde fra begyndelse til murtop) ved hjælp af Pythagoras - denne må være



Kig nu på den trekant, der går fra begyndelsen af stigen helt ind til huset. Denne og den lille trekant er ensvinklede, hvorfor sidernes forhold er lig med hinanden. Kalder vi hele stigens længde for s, må derfor gælde, at



Isoler s i denne sammenhæng og find den katatelængde x, der minimerer s. Indsæt denne for at finde det tilsvarende s.

Det er én måde - der eksisterer andre.

Svar #15
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

# 14
er ikke med ?
hvordan skal jeg isolere s og finde x....?

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. januar 2007 af allan_sim

#15.
Gang med x+1 på begge sider:



Hvis du opfatter s som en funktion af x, kan du benytte differentialregning til at minimere s.

Svar #17
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

bliver det så:

s = 1/x^2 + 1 /1??

Svar #18
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

eller:

1/x^2 * x + 1 / x

Svar #19
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

nej:

1/ 2 kvadr. 2x * x+1/x

Svar #20
20. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

forkert ??

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.