Matematik

Bestem løsningerne til en ligning

23. januar 2007 af peter_J33 (Slettet)
Jeg har fået til opgave at bestemme løsningerne til følgende ligning:

-3x^2-8x+3=0

Det er lang tid siden vi har arbejdet med den slags, og er helt blank, håber nogen kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

vil du selv lege med at rykke rundt, eller bare have selve svaret?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

ej kan da sige en formel..ax^2+bx+c=0 den burde sige dig noget. og som du nok kan se, så ligner det faktisk PÆNT meget den :D

Svar #3
23. januar 2007 af peter_J33 (Slettet)

Bare stik mig svaret hvis det ikke er for meget forlangt :P

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2007 af 171089 (Slettet)

det du skal gøre er at beregne den som en andengradsligning, altså først skal du bestemme d:
d=b^2-4ac
d=64-(4*(-3)*3)
d=100

herefter bestemmer du x:
x=-b+/-kvadr(d)
-------------
2a
x=8+/-kvadr(100)
------------
2*(-3)
x=-3 og x=0,333

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

er det skam ikke, bare du selv får noget ud af det så

-3

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2007 af 171089 (Slettet)

forstår du det, eller sal jeg skrive det på en mere læselig måde??

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2007 af Cosmo (Slettet)

#4 nu gav du ham jo også udregningen :P det var den formel han kunne lege med :P

Svar #8
23. januar 2007 af peter_J33 (Slettet)

Jeg havde fuldstændig glemt alt det der, men er helt med nu du viser mig hvordan det skal gøres, mange tak for hjælpen ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

Ved

-3x^2 - 8x + 3 = 0

...kan nulreglen også benyttes.

Skriv et svar til: Bestem løsningerne til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.