Matematik
funktion
24. januar 2007 af
tullerpigen (Slettet)
Jeg har funktionen g(x) = 1/x, x er ikke 0
1) Find ligninger for alle de tangenter til grafen, som går gennem punkterne (4,-2) (4,0) (4,2) (2,½)
2) LAd R være et punkt i planen med koordinatsættet (a,b). Hvor mange tangenter til grafen går gennem R?
Nogen der kan hjælpe med at løse dem?
1) Find ligninger for alle de tangenter til grafen, som går gennem punkterne (4,-2) (4,0) (4,2) (2,½)
2) LAd R være et punkt i planen med koordinatsættet (a,b). Hvor mange tangenter til grafen går gennem R?
Nogen der kan hjælpe med at løse dem?
Svar #1
24. januar 2007 af Molle- (Slettet)
I opgave et skal du bare finde G'(x), det er -1/x^2, og så kan du finde hældningen for de forskellige tangenter ved bare at sætte x værdien og derefter kan man nemt finde ligningen, ved at bruge formlen y-y(0)=a(x-x(0))
eks. (4,-2)
hældningen er -1/16
y-(-2)=-1/16*(x-4)
y=-1/16x-28/16
den anden skal jeg lige tænke lidt mere over hvis det er jeg finder på noget skal jeg nok lige skrive det til dig...
eks. (4,-2)
hældningen er -1/16
y-(-2)=-1/16*(x-4)
y=-1/16x-28/16
den anden skal jeg lige tænke lidt mere over hvis det er jeg finder på noget skal jeg nok lige skrive det til dig...
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
