Matematik

Areal - skal afleveres I DAG (kl. 24)

25. januar 2007 af Suzuka (Slettet)
Hej, jeg har problemer med denne opgave:

http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=24646

Jeg ved ikke, hvor jeg skal starte fra, og jeg håber, at I vil hjælpe mig :)



På forhånd MANGE GANGE tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2007 af Bacchus (Slettet)

Du linker til en upload side, så det bliver nok lidt svært ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

Du skal igang med at optimere, omkostningerne vil blive en funktion af de forskellige størrelser:
h: højde, fastsat til 1m
b: brede
d: dybde
V: volumen
A: Areal af top og bund, i det de antages at være ens

Omkostninger:
Siderne: h*d*5 kr/m^2
Bund: b*d*10 kr/m^2
Top: b*d*7 kr/m^2
-------------------------
Total: 4*(h*d*5 kr/m^2)+(b*d*17 kr/m^2)
Total: 4*(d*5 kr/m^2)+(b*d*17 kr/m^2)

samtidigt gælder det at:
V=2 m^3, da det gælder at: b*d*h = V, b*d=(V/h).

Nu er der følgende sammenhæng
A=2m^2 => b*d=2m^2.

Resten ken jeg ikke lige gennemskue, men jeg er helt sikker på det står i din matematik bog...

Svar #3
25. januar 2007 af Suzuka (Slettet)

#1:

Jeg ved ikke, hvordan jeg linker et helt link, men jeg plejer at åbne linket, og det resterende link bag linket i browseren

- Håber, at det hjalp ;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

Er lige kommet i tanke om hvordan det er det fungere... :P

Du skal udtrykke dine omkostninger af en variabel.

Rettelse:
Total: 2*(d*5 kr/m^2)+2*(b*5 kr/m^2)+(b*d*17 kr/m^2)

Hvis d=A/b, fås:

Total: 2*((A/b)*5 kr/m^2)+2*(b*5 kr/m^2)+(b*()*17 kr/m^2)

Lad funktionen f(b), antage denne form, og differentier denne. Nu vides det at lokale min/max punkter findes ved at sætte f'(x)=0. Gøres dette, vil du få følgende løsning, x= 2^(1/2).

Svar #5
25. januar 2007 af Suzuka (Slettet)

#2:

Jeg har prøvet at løse den, har også lige kigget i bogen, men det er en eksamensopgave på b niveau, og der står desværre ikke noget i bogen :(

Svar #6
25. januar 2007 af Suzuka (Slettet)

#4: Hov, vi postede på samme tid :D

Nå, men hvordan skal jeg differentiere den?

For jeg er lidt rundt på gulvet :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2007 af Polle (Slettet)

Du skal differentiere med hensyn til din variabel, uanset hvordan du gør, vil dine brede og dybde altid afhænge af hinanden, sådan at de giver 2m^2 uanset værdi (inden for fornuftensgrænser self). Hvis ikke du har haft om differentialregning, så forstår jeg ikke opgaven... Du skal også gøre opmærksom på, at funktionens interval IKKE er R. Den kan ikke være negativ, og den må ikke være nul. Husk differentialregnings additionsregler:
(f+/-g)'(x)=f'(x)+g'(x)
Så du kan bare differentiere alle ledende og lægge dem sammen...

Svar #8
25. januar 2007 af Suzuka (Slettet)

#7:

Hvis jeg differentier b, får jeg:

-10*a/b^2*m^2 + 10/m^2 + 17/m^2 = 27/m^2 - 10*a/b^2*m^2

Passer dette?

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2007 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=303426

Svar #10
26. januar 2007 af Suzuka (Slettet)

#9:

Den side hjælper mig ikke så meget.

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. januar 2007 af jgthb (Slettet)

mathon har lagt et link ned i bunden - det er nok løsningen

Svar #12
26. januar 2007 af Suzuka (Slettet)

#9:

Undskyld, jeg kunne nemlig ikke se linket, men nu virker det fint. Mange tak for hjælpen!

Svar #13
26. januar 2007 af Suzuka (Slettet)

#9:

Men jeg kan desværre ikke finde kassens længde og bredde. Er det 2?

Skriv et svar til: Areal - skal afleveres I DAG (kl. 24)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.