Kemi

Kemi 2000 C - Opgave 42

25. januar 2007 af Fillen (Slettet)
Aluminiumsulfid fremstilles ved at opvarme en blanding af aluminium og svovl.
2Al + 3S --> Al2S3
Hvor meget aluminium og svovl skal man afveje, hvis man skal lave 100g aluminiumsulfid?

Kan man finde det ved hjælp af tabellen her? eller er det noget helt andet man skal?

2Al + 3S --> Al2S3
M

m 100g

n

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2007 af frodo (Slettet)

ja, det skal du.

n=m/M

og ligeledes kan du se af koefficienterne i reaktionsskemaet at n(Al2S3)=½n(Al)=1/3*n(S)

Svar #2
25. januar 2007 af Fillen (Slettet)

Okay, tak! Så tror jeg godt at jeg kan løse opgaven.

Svar #3
25. januar 2007 af Fillen (Slettet)

Okay, tak! Så tror jeg godt at jeg kan løse opgaven.

Svar #4
25. januar 2007 af Fillen (Slettet)

Jeg for det til 38,42g Al og 61,65g S. Facitlisten siger 35,9g Al og 64,1g S.

Hmm, tror i jeg har regnet forkert? - Hvad kan jeg have gjort forkert?

Her er min tabel:

2Al + 3S --> Al2S3

M 29,98g/mol 32,07g/mol 156,17g/mol

m 38,4188g 61,6454g 100g

n 1,28148mol 1,92221mol 0,640738mol

Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2007 af frodo (Slettet)

du har ikke gjort noget forkert. Facitlisten er forkert. Dog får jeg ikke eksakt de samme masser som dig, men det er dælme tæt på..

Svar #6
25. januar 2007 af Fillen (Slettet)

Okay. Mange tak for hjælpen!

Brugbart svar (1)

Svar #7
26. januar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Facitlisten er da ikke forkert, for jeg får:

35,94 gram Al og 64,06 gram S

molvægten for Al2S3 er 150,14 g/mol, og ikke 156,17 g/mol

Pas på med at have for mange betydende cifre.

Svar #8
26. januar 2007 af Fillen (Slettet)

Jeg havde regnet den molare masse forkert ud! Men det er rettet nu.

Brugbart svar (1)

Svar #9
26. januar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Dvs. nu fik du også det til at stemme overens med facitlisten ??

Svar #10
26. januar 2007 af Fillen (Slettet)

Ja!
Mange tak for al hjælpen!

Skriv et svar til: Kemi 2000 C - Opgave 42

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.