Fysik
Lydens fart - hjælp
27. januar 2007 af
Amaana (Slettet)
Hej!
Jeg har brug for hjælp med denne opgave. Håber I kan hjælpe.
Opg.1:
Bestem lydens fart i luften:
- en kold vinterdag hvor temperaturen er -15 C og en dag hvor temperaturen er 0 grad.
- en herlig sommerdag hvor temperaturen er 28 C.
Jeg tror at jeg kan bruge denne formel: v_lyd=331*kvadratrod T/273k m/s. Er det rigtigt at jeg kan bruge den og hvis ja hvordan kan jeg regne de grader om til den absolutte temperatur?
Jeg har en anden opgave som jeg kan selv klare, men jeg vil gerne vide hvordan jeg kan regne 10 ms og 200 ms om til sekunder
På forhånden mange tak
Jeg har brug for hjælp med denne opgave. Håber I kan hjælpe.
Opg.1:
Bestem lydens fart i luften:
- en kold vinterdag hvor temperaturen er -15 C og en dag hvor temperaturen er 0 grad.
- en herlig sommerdag hvor temperaturen er 28 C.
Jeg tror at jeg kan bruge denne formel: v_lyd=331*kvadratrod T/273k m/s. Er det rigtigt at jeg kan bruge den og hvis ja hvordan kan jeg regne de grader om til den absolutte temperatur?
Jeg har en anden opgave som jeg kan selv klare, men jeg vil gerne vide hvordan jeg kan regne 10 ms og 200 ms om til sekunder
På forhånden mange tak
Svar #1
27. januar 2007 af Jerslev (Slettet)
#0: Den absolutte temperatur er bare temperaturen i Kelvin grader. Omregningen er simpel. Du tager dit antal grader i celcius og plusser 273,15K til. Så har du temperaturen i Kelvin.
Mht. din opgave:
Den kolde vinterdag: v = 331m/s * kvrod(258,15K/273,15K) <=> v = 321,77 m/s
dagen med 0 grader: v = 331 m/s * kvrod(273,15K/273,15K) <=> v = 331 m/s.
ms = millisekund = 10^-3 s.
10ms = 10*10^-3s
200ms = 200*10^-3s
Håber det hjalp.
Mht. din opgave:
Den kolde vinterdag: v = 331m/s * kvrod(258,15K/273,15K) <=> v = 321,77 m/s
dagen med 0 grader: v = 331 m/s * kvrod(273,15K/273,15K) <=> v = 331 m/s.
ms = millisekund = 10^-3 s.
10ms = 10*10^-3s
200ms = 200*10^-3s
Håber det hjalp.
Skriv et svar til: Lydens fart - hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
