Matematik

vektor i planen

28. januar 2007 af 171089 (Slettet)
hej..
håber nogen kan hjælpe mig..
vektor a: (-3,2) vektor b:(8,-½)vektor c:(9,5)
bestem: (b*(a-b))b
bestem: (c*a)(a+b+c)

mange tak på forhånd.:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2007 af baaaay (Slettet)

Første opgave:
a-b = (-3-8 , 2+½) = (-11,2½)
b prik (a-b) = -11*8-2½*½ = -89,25
(b prik (a-b)b = -89,25*b = (-89,25*8 , -89,25*(-½)) = (-714 , 44,625)
med forbehold for regnefejl osv.

Næste spørgsmål laves på samme måde - bare husk, at "gange" mellem to vektorer er prik, dvs. du skal finde skalarproduktet...

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=25185

Svar #3
28. januar 2007 af 171089 (Slettet)

okay mange takk.. måske kunne I hjælpe mig med en anden opgave..
vektor a: (8,7) vektor b:(-5,-3)
skal skrives om til formlen
vektor a=(længde a*cosv, længde a*sinv)

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2007 af mathon

tan(v) = 7/8

v = tan^-1(7/8)=41,1859°

a = sqr(7^2+8^2)=sqr(113)

vektor_a =(sqr(113)cos(41,1859°),sqr(113)sin(41,1859°)

Svar #5
28. januar 2007 af 171089 (Slettet)

hvordan er du kommet frem til at tan(v)=7/8??

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2007 af mathon

spørgsmålet er afklaret per korrespondance!

Skriv et svar til: vektor i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.