Matematik

Meget svær opgave.! søger hjælp

28. januar 2007 af bjarke-p (Slettet)
Jeg for at vide jeg har en hul kugle, altså en kugleskal, lavet i aluminiumslegering. Den ydre diameter er 20,0cm, og kuglen vejer 1,395kg. Sammenhængen mellem volumen og massen er

m=p·V, hvor V er volumenet, m er massen, og p(rho) er desiteten(massefylden)

Aluminumuslegeringen har densiteten p= 2,9·(10·10·10)kg/m i tredje.
Hvor tyk er kugleskallen?



Opgaven synes jeg er svær, så søger kvalificeret hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2007 af Polle (Slettet)

Her er et forslag:

A: Overflade areal af kuglen
p: densiteten af alu-leg.
t: Tykkelsen af skallen
m: Massen af kugleskallen

m=A*p*t => t=m/(A*p)

Hjalp det?

Svar #2
28. januar 2007 af bjarke-p (Slettet)

Jeg prøver, men kan ikke finde ud af, om jeg skal omskrive nogle af tallene.

Men synes jeg sidder fast, hvis jeg ikk kan få nogle og sætte ind.


Tak for hjælpen.!

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#1.
Hmm. Den formel går vel ikke helt?

Svar #4
28. januar 2007 af bjarke-p (Slettet)

Nej den virker sgu ikke helt.!


Nogle der kan hjælpe?

Ville være meget dejligt med nogle tal og sætte ind?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2007 af Polle (Slettet)

har lige checket med mit CAD program... Det fungere fint...

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2007 af Polle (Slettet)

Har du husket SI enheder?

m = 1.395 kg
r = (20 cm)/2 => 0.1 m
A = 4*pi*r^2 => 0.126 m^2
p = 2.9e3 kg/m^3

t = (1.395 kg)/(0.126 m^2 * 2.9e3 kg/m^3) = 3.83e-1 m

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2007 af Polle (Slettet)

Hvor e IKKE er eksp. funk, men Ex = 10^x, sådan at 1E2 = 1*10^2.

Svar #8
28. januar 2007 af bjarke-p (Slettet)

Når jeg sætter dine tal ind på min lommeregner giver det:

0,003818.! Jeg går udfra at det er meter.! Men kan det passe at den er omkring 3cm så?

Svar #9
28. januar 2007 af bjarke-p (Slettet)

3,817cm

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. januar 2007 af Polle (Slettet)

Jeps, prøv a regne baglæns... ;)

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. januar 2007 af QaZZaQ

Formlen givet i #1 er en approksimation, og holder kun for dr->0; og derfor er den ikke brugbar i dette tilfælde.

Men det gør det nu ikke meget sværere, benyt:

V=(4/3)*pi*(r1^3-r2^3)

Desuden så er 0.00318m=0.318cm.

Svar #12
28. januar 2007 af bjarke-p (Slettet)

FOrstår ikke din formal QaZZaQ.

Hvad er (r1^3-r2^3)???

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. januar 2007 af QaZZaQ

Volumet af en kugle er jo givet ved (4/3)*pi*r^3.
Det volumen du leder efter må jo være lig med volumet af den ydre kugle minus volumet af den indre.
Altså


Svar #14
28. januar 2007 af bjarke-p (Slettet)

Mange tak for hjælpen, jeg prøver.!

Svar #15
29. januar 2007 af bjarke-p (Slettet)

Hej QaZZaQ

Jeg leder jo egentlig ikke efter noget volume jeg leder efter tykkelsen på kugleskallen?

er det det samme eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=25320

Brugbart svar (0)

Svar #17
29. januar 2007 af QaZZaQ

#15 Indsæt V og r1, og isoler r2.
Tykkelsen er så t=r1-r2.

Svar #18
29. januar 2007 af bjarke-p (Slettet)

Hej mathon


Tak for det gode svar.!


Hvilket program bruger du når du skriver ind?

For jeg synes din tekst står meget "hulter til bulter"

Der er også nogle få udregninger jeg ikke forstår.!

Hvad er DM i udregningen?

Udregningen skal helt sikkert nok være rigtig, men kan ikke forstå det.!

Mvh

Brugbart svar (0)

Svar #19
29. januar 2007 af QaZZaQ

Han har lavet enheden for diametren om til decimeter, altså dm.

Og ja, udregningerne er helt korrekte.

Svar #20
29. januar 2007 af bjarke-p (Slettet)

Jeg kan ikk rigtig forstå, for nogle gange er der en bindestreg og andre gange er der noget andet.!


Hvilket program har i brugt så jeg kan få det ordentligt skrevet ned?¨


Tak for hjælpen?

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.