Matematik

(Hast) 2 lign. m. 2 ubekendte

29. januar 2007 af The-cracker (Slettet)
Hvordan regner jeg den her ud?
Skal løses som 2 ligninger med 2 ubekendte.

Tan(37,6)=h/x
Tan(27,2)=h/x+50

Forklaring?
Aner ikke hvordan det skal håndteres.

Tak på forhånd.
(Sorry for det dårlige tidspunkt)

Svar #1
29. januar 2007 af The-cracker (Slettet)

Ok.

Jeg skal få h'erne væk ikke sandt?
Så det kommer til at hedde:

tan(37,6)*x=(x+50)*tan(25)

Men hvad så?

Svar #2
29. januar 2007 af The-cracker (Slettet)

Hjælp?

Pretty please.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2007 af ph0ton (Slettet)

Nu er det ved at være ret sent, men ehh, noget i den stil her ? Jeg antager at:
tan(a) = h/(x+50)

(Din notation i #0 giver ikke ret meget mening, men fra #1 kan ovenstående vist med rimelighed antages)

tan(a)*x = h

h = tan(b)*(x+50)

tan(a)*x = tan(b)*x+50*tan(b)
(tan(a)-tan(b))*x = 50*tan(b)

x = 50*tan(b) / (tan(a)-tan(b))
h = 50*tan(b)*tan(a) / (tan(a)-tan(b))

hvor a=37,6 og b = 27,2

enjoy.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2007 af mathon

tan(37,6)=h/x
tan(27,2)=h/x+50

tan(37,6) = h/x = tan(27,2)-50

tan(37,6) = tan(27,2)-50

0,770104 = -49,4861, så den ligning er en absurditet - opstillet på et forkert grundlag!!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2007 af ph0ton (Slettet)

Ja, jeg tror også han har lavet en notationsfejl, eller ikke har forstået den matematiske operatorprioritet.

Uden selv at have regne mit eget eksempel igennem vil jeg tro at det vil fungere.

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=25773


Skriv et svar til: (Hast) 2 lign. m. 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.