Matematik
Løs ligning uden maskine?
30. januar 2007 af
balrogofhell (Slettet)
Ville bare lige høre om denne ligning kan løses ved hjælp af håndkraft dvs. uden brug at maskine:
1/4x^3 - x^2 - x + 4 / (x+2) = 3/4x^2 - 2x - 1
1/4x^3 - x^2 - x + 4 / (x+2) = 3/4x^2 - 2x - 1
Svar #1
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Det er en 3. grads ligninger.
1. rod (r1) findes ved p/q-dels metoden
2. og 3. rod findes i det resterende polynomium, når du har divideret med (X-r1).
1. rod (r1) findes ved p/q-dels metoden
2. og 3. rod findes i det resterende polynomium, når du har divideret med (X-r1).
Svar #2
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Hov beklager - jeg så ikke lige 4/(X+2)
Glem det jeg skrev!
Glem det jeg skrev!
Svar #4
30. januar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Nej men man må prøve sig frem.
Jeg prøvede lige at sætte x=1 og det passe ikke (men næsten). Derefter prøvede jeg at sætte x=-1 og så går den på!
Derfor:
Udregn hele ligningen til et 4. grads ligning og divider med (x-r1) - da r1 er =-1 bliver det til (x+1).
Jeg prøvede lige at sætte x=1 og det passe ikke (men næsten). Derefter prøvede jeg at sætte x=-1 og så går den på!
Derfor:
Udregn hele ligningen til et 4. grads ligning og divider med (x-r1) - da r1 er =-1 bliver det til (x+1).
Skriv et svar til: Løs ligning uden maskine?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
