Matematik
funktion
31. januar 2007 af
tullerpigen (Slettet)
Hej den her opgave skal afleveres snart, så håber nogen kan hjælpe mig idag ;)
funktionen f:
f(x) = 1/x-2, x er ikke 2
1) bestem en ligning for tangenten t1, som har røringspunkt i førstekoordinaten 4.
Grafen f har en anden tangent t2 som er parallel med t1.
2) Bestem en ligning for tangenten t2.
funktionen f:
f(x) = 1/x-2, x er ikke 2
1) bestem en ligning for tangenten t1, som har røringspunkt i førstekoordinaten 4.
Grafen f har en anden tangent t2 som er parallel med t1.
2) Bestem en ligning for tangenten t2.
Svar #1
31. januar 2007 af LouisP (Slettet)
1.) differentiér ligningen.
2.) Brug røringspunkt 4 som x værdi og udregn f(x) og f '(x)
3.) skriv tallene ind i tangentligningen: y: f(x)=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
2.) Brug røringspunkt 4 som x værdi og udregn f(x) og f '(x)
3.) skriv tallene ind i tangentligningen: y: f(x)=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
Svar #2
31. januar 2007 af pod (Slettet)
du skal finde f'(xo) for at finde tangentligningen..
tangentligning;
y-f(xo)=f'(xo)(x-xo)
i opg 1;
y-f(4)=f'(4)(x-4)
tangentligning;
y-f(xo)=f'(xo)(x-xo)
i opg 1;
y-f(4)=f'(4)(x-4)
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
