Matematik

HJÆLP.. hurtigt... (fixpunkt)

18. marts 2004 af john vs. jon (Slettet)
Hej..
har brug for lidt hjælp..!!
opg. lyder:

Hvis der på grafen for y=f(x) findes et punkt med koordinaterne(t,t), klades t for et fixpunkt. betingelsen er altså, at f(t)=t. bereng eventulle fixpunkter for f

f(x)=ax+b

f(x)=kvad(x-7)-4

opgaven er sikkert let nok, kan bare ikk lige se hvordan man regner den ud.


På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2004 af Brian (Slettet)

Hvis du skriver "x" i stedet for "f(x)" i de to udtryk du har, så får du to ligninger, som du så bare skal løse.

Husk at konstrollere løsningerne ved at tjekke efter, at når du sætter de x'er ind, som du har fundet, så får du faktsik x selv ud igen.

Svar #2
18. marts 2004 af john vs. jon (Slettet)

#1

ja det ved jeg godt.. har også regnet 7 andre opg. med det... Men denne kan jeg ikk..!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2004 af erdos (Slettet)

Hjælp til "Metode de Brian"

a) x = ax + b <=> x - ax = b <=>
x(1-a) = b <=> x = b/(1-a)

b) x = kvad(x-7) - 4 <=>
(x+4)^2 = x - 7 <=>
x^2 + 8x + 16 = x - 7 <=>
x^2 + 7x + 23

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2004 af erdos (Slettet)

= 0 til sidst selvfølgelig...

Hygge...

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2004 af Brian (Slettet)

john vs. jon vs. brian - okay, det var ikke lige at se, at det var der problemet var, undskyld undervurderingen! Kalle har skrevet ligningerne op, så nu skulle det vel være til at have med at gøre?

Skriv et svar til: HJÆLP.. hurtigt... (fixpunkt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.