Fysik
Beregn halveringstid
02. februar 2007 af
andersbm (Slettet)
Hej jeg har en opgave som lyder sådan her...bliv ikke skræmt af alt det tekst...Det er bare informationer til opgaveløsningen:
En radioaktiv kilde indeholder 2,7g af nuklidet 60^Fe
a) beregn antallet af 60^Fe atomer i kilden...det har jeg gjort 2,694*10^22
60^Fe henfalder til 60^Co* med en meget stor halveringstid. 60^Co* er en exciteret tilstand af 60^Co og 60^Co** henfalder til 60^Co med havleringstiden 10,5 minutter. Antallet af 60^Co* kerner i kilden er konstant.
Aktiviteten fra 60^Co* i kilden er 2,0*10^3 Bq
b) beregn antallet af 60^Co*-kerner i kilden: det har jeg gjort =1,818*10^6 60^Co* kerner
c) Bestem halveringstiden for 60^Fe: ??????SYntes ikke jeg har nok faktorer til det, men tænkte henad mod formlen for antallet af kerner N=N0*0,5^(t/t0,5)
Nogen der kan hjælpe
En radioaktiv kilde indeholder 2,7g af nuklidet 60^Fe
a) beregn antallet af 60^Fe atomer i kilden...det har jeg gjort 2,694*10^22
60^Fe henfalder til 60^Co* med en meget stor halveringstid. 60^Co* er en exciteret tilstand af 60^Co og 60^Co** henfalder til 60^Co med havleringstiden 10,5 minutter. Antallet af 60^Co* kerner i kilden er konstant.
Aktiviteten fra 60^Co* i kilden er 2,0*10^3 Bq
b) beregn antallet af 60^Co*-kerner i kilden: det har jeg gjort =1,818*10^6 60^Co* kerner
c) Bestem halveringstiden for 60^Fe: ??????SYntes ikke jeg har nok faktorer til det, men tænkte henad mod formlen for antallet af kerner N=N0*0,5^(t/t0,5)
Nogen der kan hjælpe
Skriv et svar til: Beregn halveringstid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
