Matematik

Reducere et udtryk

03. februar 2007 af me_strix (Slettet)
Kan man reducere e^r-e^s?? r og s er self konstanter.
I så fald hvordan?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2007 af Lurch (Slettet)

du kan manipulere lidt. Ved ikke om det er smart, da du kun har skrevet noget af dit udtryk. eksempelvis kan du dividere igennem med e^s

e^r-e^s

e^r/e^s - e^s/e^s

e^(r-s) - 1





Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2007 af ibibib (Slettet)

#1 Der er forkert. Du dividere udtrykket med e^s.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2007 af apandersen (Slettet)

Det er rigtig man kan ikke bare dividere noget med e^s.

Som udgangspunkt kan du ikke reducere den der til noget pænere.

Hvor har du problemer med den?

Svar #4
03. februar 2007 af me_strix (Slettet)

se link:
http://peecee.dk/?id=26474

Det bliver måske ikke meget pænere, men vil bare gerne lige vide hvordan det gøres.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Det er da ikke "pænere".

Men du sætter e uden for en parentes:
e²-e¹ = e²-e = e·(e-1).

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2007 af apandersen (Slettet)

Ja, det kan du sagtens gøre. Du får bare ikke noget pænere at se på. Udtrykket kommer til at se lige så "kompliceret" ud som før. Derfor ville jeg nok bevare den i den form du havde før.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2007 af Lurch (Slettet)

hvis det kun var en del af udtrykket der blev skrevet op, så kan man sagtens gøre hvad man vil, også dividere med e^s. men der mangler et = tegn hvis det skal gi sig. Det fik ejg nok ikke skrevet klart

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2007 af apandersen (Slettet)

Jo men man kan jo kun dividere med e^s, hvis der samlet set også bliver del med e^s på den anden side af lighedstegnet, eller som i brøker hvor man ganger med det samme tal i både tæller og nævner.

Svar #9
04. februar 2007 af me_strix (Slettet)

#5 Det var jo så simpelt, at jeg bliver helt pinligt berørt..

Men tak for hjælpen alle sammen..

Skriv et svar til: Reducere et udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.