Kemi

Hvorfor? (P:

04. februar 2007 af Izabella (Slettet)
Hvorfor er der lige så mange molekyler i 2 g dihydrogen som i 32 g dioxygen ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2007 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at regne stofmængden ud af begge dele. :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)

m = M*n og
N = n* N_a, hvor N_a er Avogradros tal, 6,022*10^23 mol^-1

du skal slå molarmasserne op, hvis du ikke kan huske dem.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2007 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er N?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)

hmm, ok, det lader til at jeg har misforstået spørgsmålet. jeg troede, at der Izabella spurgte om, hvor mange molekyler der er i de stoffer hun nævner. men det ændrer ikke så meget på svaret... #1 er nu alligevel ikke forkert, for der er jo proportionalitet mellem stofmængde og molekyler, 1 mol indeholder ovennævnte antal molekyler.


#3 N er antallet af molekyler.

Svar #5
04. februar 2007 af Izabella (Slettet)

Okay, jeg er forvirret nu!

Regn stofmængden ud, ok. Dvs. Oxygen = 32 & Hydgrogen = 2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)

nej, de 32 _gram_ er massen af dioxygen.
men prøv nu at slå molarmassen af O op. Du skal huske, at stoffet er O2, dvs. to O i et molekyle. Hvad er molarmassen af dioxygen da?

Svar #7
04. februar 2007 af Izabella (Slettet)

Slå molarmassen op?

Altså.. de 32 g er massen af dioxygen siger du.

Og hvis det ik er 16 * 2 = 32 som er molarmassen, så forstår jeg slet ik noget nu!

Hmm.. jamen er molarmassen så 16 g/mol ?

Svar #8
04. februar 2007 af Izabella (Slettet)

Nej. Det er det jo ikke.

Er der ik en som kan vise hvordan man gør, altså hvordan molarmassen af dioxygen regnes ud?

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2007 af Jerslev (Slettet)

#8: Har du et periodisk system i nærheden af dig?

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)

O's molarmasse er 16 g/mol. det er elementart oxygen, og vil aldrig kunne eksistere som et stabilt stof. du skal bruge molarmassen af dioxygen, som er et stabilt molekyle, der består af to O. molarmasse er derfor 2*16g/mol = 32 g/mol.
du regner så stofmængden ud ved n = m/M = 32g/32 g/mol = 1 mol.

det samme gør du så med H2, dihydrogen.

Svar #11
04. februar 2007 af Izabella (Slettet)

Jo.

Svar #12
04. februar 2007 af Izabella (Slettet)

Nåå..

Ja. Dihydrogen er så : 2*1 = 2 g/mol , dvs.
2g/2g/mol = 1 mol. Derfor er det det samme !

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)

netop :)

generelt er molarmassen jo et udtryk for hvor meget stoffet vejer i et mol. hvis molarmassen og masse er det samme, så må stofmængden nødvendigvis være en mol :p

Svar #14
04. februar 2007 af Izabella (Slettet)

Tak til alle (;

Skriv et svar til: Hvorfor? (P:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.