Matematik

Vejledende eksempler?

04. februar 2007 af kenano (Slettet)
Hej er der nogen som har lavet opgaven 3.002 B i "Vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik. STX A-niveau 2006"?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2007 af allan_sim

#0.
Skriv opgaven ind hvis du vil øge dine chancer for at få hjælp.

Svar #2
05. februar 2007 af kenano (Slettet)

#1 Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig (målt i bestemte enheder) efter forskriften y=31,5*0,887^t , hvor t er tiden.

a) Bestem t for y=19

Nitratindholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften z=20,3+61,4*0,884^t

b) Bestem nitratindholdet, når vitaminindholdet er 15.

Kan du hjælpe mig i gang med de her to opgaver, hvad skal jeg gøre :s

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2007 af allan_sim

#2.
I a) skal du sætte 19 ind på y's plads og isolere t (du får brug for noget logaritme).
I b) skal du gøre tilsvarende blot med y=15. Når du har fundet t her, skal du sætte denne værdi ind i den nye funktion.

Svar #4
05. februar 2007 af kenano (Slettet)

Kan du eventuel demonstrere lidt for mig :s For jeg forstår det virkelig ikke og det er til i morgen

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2007 af allan_sim

#4.
Til punkt a)



Isoler t og gør tilsvarende i punkt b.

Skriv et svar til: Vejledende eksempler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.