Fysik
Cykelpumpe.. rettelse og lidt hjælp
04. februar 2007 af
corazón (Slettet)
En cykelpumpes stempel har arealet 3,0*10-4 m2. I begyndelsen er stemplet trukket ud, og luftens tryk inde i pumpen er 98 kPa. Rumfanget af luften i pumpen er 94 cm3. Stemplet presses ind, så luftens rumfang bliver 53 cm3, uden at luften slipper ud. Temperaturen antages at være konstant.
a)Hvor stort er trykket nu i pumpen?
b)Hvor stor en kraft skal man bruge for at holde stemplet her?
Ved opgave a) har jeg brugt formlen
P1*V1/T1 = P2*V2/T2 <=> p2=p1*(V1/V2)*(T2/T1)
P2=98kPa*(94cm3/53cm3)*(293K/293K)=173,8 kPa - hmm
Nå men for at løse b) har jeg brugt formeln
Delta-p = P2-P1 = 173,8 kPa - 98 kPa = 75,8 kPa
F=delta-p * A = (75,8*10^3 Pa)*(3,0*10^-4m2)= 22,74 N <--- resultat
a)Hvor stort er trykket nu i pumpen?
b)Hvor stor en kraft skal man bruge for at holde stemplet her?
Ved opgave a) har jeg brugt formlen
P1*V1/T1 = P2*V2/T2 <=> p2=p1*(V1/V2)*(T2/T1)
P2=98kPa*(94cm3/53cm3)*(293K/293K)=173,8 kPa - hmm
Nå men for at løse b) har jeg brugt formeln
Delta-p = P2-P1 = 173,8 kPa - 98 kPa = 75,8 kPa
F=delta-p * A = (75,8*10^3 Pa)*(3,0*10^-4m2)= 22,74 N <--- resultat
Skriv et svar til: Cykelpumpe.. rettelse og lidt hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
