Fysik

Fysik opgave - se om den er rigtig løst?

04. februar 2007 af corazón (Slettet)
En cykelpumpes stempel har arealet 3,0*10-4 m2. I begyndelsen er stemplet trukket ud, og luftens tryk inde i pumpen er 98 kPa. Rumfanget af luften i pumpen er 94 cm3. Stemplet presses ind, så luftens rumfang bliver 53 cm3, uden at luften slipper ud. Temperaturen antages at være konstant.
a)Hvor stort er trykket nu i pumpen?
b)Hvor stor en kraft skal man bruge for at holde stemplet her?

Ved opgave a) har jeg brugt formlen
P1*V1/T1 = P2*V2/T2 <=> p2=p1*(V1/V2)*(T2/T1)

P2=98kPa*(94cm3/53cm3)*(293K/293K)=173,8 kPa - hmm

Nå men for at løse b) har jeg brugt formeln
Delta-p = P2-P1 = 173,8 kPa - 98 kPa = 75,8 kPa

F=delta-p * A = (75,8*10^3 Pa)*(3,0*10^-4m2)= 22,74 N <--- resultat

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Har du hørt om Heisenberg?

Svar #2
04. februar 2007 af corazón (Slettet)

Nej

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#2
Så opgiver jeg samtalen. Det er den sidste besked, du modtager fra mig.

Svar #4
04. februar 2007 af corazón (Slettet)

Hmm fordi jeg ikke har hørt om Heisenberg?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

#4 Heisenberg har heller intet at gøre med din opgave. Det er bare undermennesket DP som gerne vil foregive at være intelligent, da han jo siger at han er medlem af Mensa.

DP har jo en utrólig evne til ikke at kunne svare på noget, men istedet svine andre til.

Så Corazón, ham DP skal du bare ignorere fremover da du ikke får nogen hjælp fra ham.

Svar #6
05. februar 2007 af corazón (Slettet)

Det vil jeg gøre, men er der nogen, som ved om det er rigtigt, det jeg har lavet?

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2007 af what11 (Slettet)

ser rigtigt nok ud, men nu er det et styk tid siden jeg havde med det a gøre.

Skriv et svar til: Fysik opgave - se om den er rigtig løst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.