Matematik

firkant

08. februar 2007 af mia_00 (Slettet)
figuren viser en firkant ABCD, hvori diagonalen BD er indtegnet. Det oplyses, at vinkel A=142, vinkel B=121, AB=32, AD=43 og CD=81

Beregn BD og vinkel ABD.

Beregn vinkel C.

Beregn BC.

Jeg har fundet BD=71

Men ellers kunne jeg ikke finde ud af de andre, er der måske nogen der kan finde ud af det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2007 af SeiRa. (Slettet)

Du bruger bare alm. trigonomitri til de resterende sider. Da du har diagonalen, og vinklerne burde det ikke at være noget problem. Du skal bare tænke i trekanter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2007 af mathon

...når du regner videre med de |BD|=71,0043, ender

vinkel C med at blive 59,94°

Prøv om det kan lykkes!!!

Skriv et svar til: firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.