Biologi
Populations vækst
17. februar 2007 af
B-gitten (Slettet)
Hej derude
Vi har i økologi fået en opgave for omkring populationers vækst. Problemet er bare at jeg ikke aner hvordan jeg skal gribe opgaven an og håbede at der måske er nogen derude som kunne give mig et hint?
Jeg aner ikke om jeg skal opstille en livstabel, hvilket jeg har prøvet på, men føler ligesom at der mangler nogle faktorer..
Har prøvet at regne lidt her... men mangler R0 for at kunne komme videre...
N0=12
TG = 1
Lamda=Ro^1/TG= R0^1
*Nx=N0*R0^x=
Nx = Populationen efter x år
x= år
R0=vækstraten
TG=generationstiden
N0=populationen nu
Nogen søde mennesker derude der har en idé til hvordan jeg kommer videre? Så ville jeg blive meget glad...
Opgaven lyder:
En gruppe fugle bestående af 12 ét-årige (heraf 6 hunner) dyr bliver af en storm ført ud over havet, og ankommer til en øde ø. Vi antager at fuglenes døds- og fødselsrater forbliver uændret. Beregn nu denne populations udvikling over de næste 10 år. Beregn de enkelte alders-klassers fordeling i populationen (år for år) og beregn også populationens vækstrate (l) år for år.
Hvordan går det med henholdsvis aldersfordelingen og vækstraten over tid?
Vi har i økologi fået en opgave for omkring populationers vækst. Problemet er bare at jeg ikke aner hvordan jeg skal gribe opgaven an og håbede at der måske er nogen derude som kunne give mig et hint?
Jeg aner ikke om jeg skal opstille en livstabel, hvilket jeg har prøvet på, men føler ligesom at der mangler nogle faktorer..
Har prøvet at regne lidt her... men mangler R0 for at kunne komme videre...
N0=12
TG = 1
Lamda=Ro^1/TG= R0^1
*Nx=N0*R0^x=
Nx = Populationen efter x år
x= år
R0=vækstraten
TG=generationstiden
N0=populationen nu
Nogen søde mennesker derude der har en idé til hvordan jeg kommer videre? Så ville jeg blive meget glad...
Opgaven lyder:
En gruppe fugle bestående af 12 ét-årige (heraf 6 hunner) dyr bliver af en storm ført ud over havet, og ankommer til en øde ø. Vi antager at fuglenes døds- og fødselsrater forbliver uændret. Beregn nu denne populations udvikling over de næste 10 år. Beregn de enkelte alders-klassers fordeling i populationen (år for år) og beregn også populationens vækstrate (l) år for år.
Hvordan går det med henholdsvis aldersfordelingen og vækstraten over tid?
Skriv et svar til: Populations vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
