Matematik
Hvilke tal opfylder det?
19. februar 2007 af
Malika (Slettet)
Hej er der nogen der gider at hjælpe med den her opgave...
Hvis man til det dobbelte af et tal adderer tallets reciprokke, bliver resultatet 3. Hvilke tal udfylder det?
på forhånd tak
Hvis man til det dobbelte af et tal adderer tallets reciprokke, bliver resultatet 3. Hvilke tal udfylder det?
på forhånd tak
Svar #1
19. februar 2007 af Peden (Slettet)
Ud fra det du skriver kan man udforme en ligning:
2X + 1/X = 3
2X + 1/X = 3
Svar #3
19. februar 2007 af Malika (Slettet)
er det ikke noget med at sådan en ligning har to løsninger, og man skal beregne dikriminanten
Svar #4
19. februar 2007 af Peden (Slettet)
Vi har et ukendt tal, det kalder vi for X.
"Hvis man til det dobbelte af et tal" -> Dobbelt: 2*X
"adderer tallets reciprokke" -> Adderer: +, tallets reciprokke: 1/x
"bliver resultatet 3." De foregående = 3.
2X + 1/X = 3
"Hvis man til det dobbelte af et tal" -> Dobbelt: 2*X
"adderer tallets reciprokke" -> Adderer: +, tallets reciprokke: 1/x
"bliver resultatet 3." De foregående = 3.
2X + 1/X = 3
Skriv et svar til: Hvilke tal opfylder det?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
