Matematik

ligning

20. februar 2007 af Niinnaaah (Slettet)
hvordan løser man denne?
(1/2x)-8=4

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2007 af marsvin (Slettet)

(½x)-8 = 4
-4x = 4
x = -1

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2007 af mathon

(1/2x)-8=4

1/(2x)=4+8=12

1/(2x)=12

2x=1/12

x=(1/12):2

x = 1/24

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2007 af Kemi84 (Slettet)

½x-8=4
½x=12
x=24

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2007 af Mariposa88 (Slettet)

Hvad sker der for, at der er 3 forskellige svar? Ligningen ser da ellers relativt simpel ud.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2007 af allan_sim

#4.
Svar #1 er forkert under alle omstændigheder. Forskellen på #2 og #3 kommer, fordi der er tvivl om, hvorvidt 1/2x skal fortolkes som (1/2)*x eller 1/(2*x).

Følger man den oprindelige opskrivning direkte og det normale hierarki, så er #3 korrekt.

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.