Kemi

Elektrokemist bestemmelse af opløselighedsprodukt

21. februar 2007 af john3 (Slettet)
Hej jeg har lavet et forsøg med ovenstående titel.

Fx i et af forsøgene
Havde jeg et glas med 20 mL 0,010 M AgNO3, i det andet havde jeg 15 mL 0,010 M AgNO3 og 5 mL 0,10 M KBr.

Jeg skal så bestemme [Ag+] for det glas der er blandet sammen af AgNO3 og KBr, ydermere skal jeg bestemme Ko. Jeg har målt Uo til 0,495V. Mit problem er at jeg ikke lige med er på hvordan dette skal foregå...

Så hvis nogle kan tilbyde noget hjælp eller har nogle hints ville det være meget velkommen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvad gjorde du med det første glas - det med 20 ml 0,01 M AgNO3?

Hvis du måler et potentiale, må der være en reference elektrode - er det "det første glas" eller har du anvendt en "alm." referenceelektrode. og er in primære elektrode en Ag+ selektiv elektrode?

Du må lige beskrive omstændighederne lidt bedre før vi kan hjælpe dig. Du må tænke på, at vi jo ikke kender forsøget og opstillingen.

Svar #2
22. februar 2007 af john3 (Slettet)

Det jeg gjorde var at jeg lavede et koncentrations elemenet også målte hvilespændingen for det.

Håber det hjælper!

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Stak du en sølvlederned i hvert glas og målte potentialet mellem det to elektroder?

Hvis det er tilfældet så opskriv lige Nernst's lov, så tager vi den derfra!

Svar #4
22. februar 2007 af john3 (Slettet)

Jep Og Nernsts ligning bliver.

Uo=0,059V*log([Ag+]1/[Ag+]2)

Hvor [Ag+]1 er konc. af sølvioner i den væske hvor den kun er AgNO3.

[Ag+]2 er konc. for det glas hvor konc. ændres.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Du har fat i det rigtige, men det går vist lige hurtigt nok.

Reaktionen: Ag+ e- -> Ag

har reduktionpotentialet

U = U0 - RT/nF * ln(1/[Ag+]

Da du måler forskellen på U1 og U2 går U0 ud af ligningen og delta-U bliver som du skriver.

Du kender [Ag+]1 så nu skal du bare finde [Ag+]2.

Antag ved beregning af opløselighedsproduket, at [Br] er konstant og beregn den, som om alt Ag reagerer med Br. Beregn [Br-] spm den resterende mængde.

Svar #6
25. februar 2007 af john3 (Slettet)

Jeg er ikke helt med på beregmingen af [Ag+]2. Hvad er det for et 'delta-U' og hvad er det for en ligning du omtaler. I det hele taget din metode til at beregne [Ag+]2 er jeg ikke helt med på. Det jeg får det er.

Hvor spændingen er målt til 0,495V

[Ag+]2=(0,01)/(e(-0,495V/0,059V))=44,02

Skriv et svar til: Elektrokemist bestemmelse af opløselighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.