Matematik

Forkort

21. februar 2007 af Hans4444 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med at forkorte disse, sidder helt fast i dem?

1) (x-1)/2x^2+4x-6) =

2) (x^2+4x)/(x^2-5x+4)=

3) (x^3-9x)/(x^3+x^2-6x) =

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2007 af atamon (Slettet)

kan de ikke løses ved polynomiets division?

Svar #2
21. februar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#1:

Hjælp mig, ved ikke hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2007 af atamon (Slettet)

har i lært metoden?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal faktorisere tæller og nævner og derefter forkorte.


Svar #5
21. februar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#3:

Nej har vi ikke, men kan I ikke hjælp i 2 og 3, d jeg har løst nr. 1

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Løs de tilsvarende andengradsligninger og benyt formlen
ax²+bx+c = a(x-x1)·(x-x2),
hvor x1 og x2 er løsningerne til andengradsligningerne.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2007 af mathon

2)

(x^2+4x)/(x^2-5x+4)

x(x+4)/[(x-4)(x-1)], da nævnerens rødder er

der må være en fortegnsfejl, HVIS der SKAL kunne forkortes!!!




Svar #8
21. februar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#7:

Den har ingen løsning er jeg også kommet frem til :).

Hvad med nr. 4?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Nr. 2 kan ikke forkortes.
Nr. 4 har du ikke skrevet.

Svar #10
21. februar 2007 af Hans4444 (Slettet)

#9:

Mente nr. 3, da jeg ikke kan finde ud af denne?

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Nr. 3
(x^3-9x)/(x^3+x^2-6x) = x(x^2-9)=(x(x^2+x-6)) =
x(x-3)(x+3)/(x(x+3)(x-2)) = ...

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. februar 2007 af mathon

(x^3-9x) = x(x^2-9) = x(x^2-3^2) = x(x+3)(x-3)

har du et forslag til en evt. rod i

x^3+x^2-6x?

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. februar 2007 af mathon

OK! - overhalet inden om af kyndig "rytter"!

Skriv et svar til: Forkort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.