Kemi
beregn pH før og efter tilsætning af dichloreddikesyre
21. februar 2007 af
abemanden1234 (Slettet)
dette er teksten på opgave (e) fra kemi OL sættet 2005 1 runde.
kan i hjælpe mig med at beregne pH for eddikesyren før og efter tilsætning af dichloreddikesyre, når man får oplysningerne: Cs = 0,5 M og V = 1 L for eddikesyren og Cs = 1,0 M V = 0,25 L for dichloreddikesyren ?
tak på forhånd
kan i hjælpe mig med at beregne pH for eddikesyren før og efter tilsætning af dichloreddikesyre, når man får oplysningerne: Cs = 0,5 M og V = 1 L for eddikesyren og Cs = 1,0 M V = 0,25 L for dichloreddikesyren ?
tak på forhånd
Svar #1
21. februar 2007 af frodo (Slettet)
du har læst opgaven HELT forkert. Du tilsætter dichloreddikesyre til natriumacetat (dvs IKKE eddikesyre).
Benyt reaktionen ovenfor til at bestemme n(CH3COOH) og n(CH3COO-), og anvend derefter pufferligningen til at finde pH, idet du negligerer dichloracetationens bidrag til pH som er relativt svagt i forhold til)
Benyt reaktionen ovenfor til at bestemme n(CH3COOH) og n(CH3COO-), og anvend derefter pufferligningen til at finde pH, idet du negligerer dichloracetationens bidrag til pH som er relativt svagt i forhold til)
Skriv et svar til: beregn pH før og efter tilsætning af dichloreddikesyre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
