Matematik

2g- vejledende opgaver?

23. februar 2007 af rikshan (Slettet)
I bogen "vejlende eksempler på eksamensopgaver i matematik stx b- niveau 2006"
Er der opgaver jeg ikke helt kan løse. Selvom jeg bruger alle mine krafter på dette!

1)
Hvis der står "undersøg om ½ er løsningen til ligningen-
Skal jeg så sætte halv i ligningen eller hvordan

Den ser sådan ud; 8x^3+2x^2+x(3/2)=0

2)
Hvordan løser man denne ligning = (x-1)(x^2-4)=0
(Er simpelthen død--)

Tak på forhånd

Jeg er bare lige dum til det her

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2007 af Peden (Slettet)

2)
Hvis to tal ganget med hinanden skal give 0, så skal enten det ene, eller det andet, være lig nul.

Denne viden kan du bruge, og så får du to ligninger:
(x-1) = 0 og (x^2-4) = 0

Mon ikke du kan løse dem?

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2007 af Peden (Slettet)

1)
Ja, jeg vil mene at du bare skal sætte ½ ind, og så undersøge på den måde. Er det prøve med eller uden hjælpemidler?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2007 af rasmus_n (Slettet)

1)
Ja, du indsætter bare ½ som i stedet for x. Bare husk at potens binder stærkere end multiplikation og og at det er hele brøken der skal opløftes/multipliceres med.

2)
Dette kan gøres på flere måder. Spørg dig selv hvornår er a*b=0? Det er når a=0 eller b=0 (de må også gerne begge være 0). Så for at løse ligningen skal du bare finde alle x der gør at en af faktorerne er 0:
x-1 = 0
x^2-4 = 0
Disse burde være forholdsvis lette at løse og giver resultaterne x=1, x=2 eller x=-2.

En lidt mere kompliceret metode kunne være bare at gange paranteserne ud og løse den fremkomne tredjegradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2007 af rasmus_n (Slettet)

Ups, der var ingen svar der jeg begyndte at svare. Mit svar er stortset det samme som Pedens.

Svar #5
23. februar 2007 af rikshan (Slettet)

Tak skal I have:)

Nu kan jeg komme videre..

Super

Skriv et svar til: 2g- vejledende opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.