Matematik

Hvad er forskellen?

26. februar 2007 af fysikeren (Slettet)
Hvad er forskellen på eksponentiel funktioner og eksponential funktioner?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2007 af jgthb (Slettet)

eksponentielle funktioner er på formen:

f(x)=b*a^x

eksponentialfunktioner (et ord) er på formen:

f(x)=a^x

dvs at b=1.

Svar #2
26. februar 2007 af fysikeren (Slettet)

Tak mester!

Svar #3
26. februar 2007 af fysikeren (Slettet)

Men er der den helt store forskel på de to funktioner?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Nøh - eksponentialfunktioner går altid igennem punktet (0,1), eksponentielle funktioner (eller eksponentielle udviklinger, det udtryk vi har brugt) går gennem (0,b). Men på langt de fleste punkter har de samme egenskaber.

Svar #5
26. februar 2007 af fysikeren (Slettet)

Jeg er stadig meget i tvivl... for de har da de samme modeller ikke?

Kan du komme med to forskellige eksmempler på, hvor man bruger hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2007 af allan_sim

#5.
En eksponentialfunktion er blot den eksponentielle udvikling, som går gennem (0,1), som andre har påpeget. Således er en eksponentialfunktion altså en særlig eksponentiel udvikling, hvorimod en eksponentel udvikling ikke er en eksponentialfunktion.

Der er ingen forskelle i forhold til at beregne a, fordoblings- og halveringskonstanter osv.

Skriv et svar til: Hvad er forskellen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.