Matematik
Rigtig facit? + hjælp til opgaver
27. februar 2007 af
ChristianL (Slettet)
Hej. Jeg er ved at øve mig til matematikprøve, og jeg har derfor fundet et gammelt eksamenssæt. Men ak og ve, jeg er en torsk til det. Det drejer sig om eksamenssættet: AUGUST-SEPTEMBER 2006, 3-årig til A-niveau. Linket er:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/syge06/2006-8-7_MED.pdf
Opgave 1:
Sikker på
Opgave 2:
A) f(x) = 1,08*1,33^x ; r^2 = 0,99
B) I 2007
Opgave 3:
A) f´(x) = (1/x) + (2/x^2)
B) Løs ligningen f´(x) = 0.
Jeg ville tegne grafen 1/x = -2/x^2 og finde skæring, men der er ingen, hvorfor jeg må have lavet fejl i A-delen.
C) Monotoniforhold kan jeg godt finde ud af :)
D)"Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for den tangent til grafen for f,
som har hældningskoefficienten -5"
Et hint tak!
Opgave 4:
A) normalvektor = (1, -1, 2) (meget i tvivl)
B) Hint tak
C) hint tak
D) |BC| = 6. Areal af BEFC: Jeg ville have brugt A = |a*b|, men det er desværre ikke et parallelogram?
Håber på hjælp. TAK
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/syge06/2006-8-7_MED.pdf
Opgave 1:
Sikker på
Opgave 2:
A) f(x) = 1,08*1,33^x ; r^2 = 0,99
B) I 2007
Opgave 3:
A) f´(x) = (1/x) + (2/x^2)
B) Løs ligningen f´(x) = 0.
Jeg ville tegne grafen 1/x = -2/x^2 og finde skæring, men der er ingen, hvorfor jeg må have lavet fejl i A-delen.
C) Monotoniforhold kan jeg godt finde ud af :)
D)"Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for den tangent til grafen for f,
som har hældningskoefficienten -5"
Et hint tak!
Opgave 4:
A) normalvektor = (1, -1, 2) (meget i tvivl)
B) Hint tak
C) hint tak
D) |BC| = 6. Areal af BEFC: Jeg ville have brugt A = |a*b|, men det er desværre ikke et parallelogram?
Håber på hjælp. TAK
Svar #1
27. februar 2007 af ibibib (Slettet)
3.
a) f'(x) = 1/x-4/x².
d) Løs ligningen f'(x)=-5.
4.
a) Korrekt.
b) Bestem to retningsvektorer r1 og r2 for planen. Normalvektoren er n = r1xr2.
c) Bestem vinklen mellem normalvektorerne.
d) Del firkanten op i to trekanter.
a) f'(x) = 1/x-4/x².
d) Løs ligningen f'(x)=-5.
4.
a) Korrekt.
b) Bestem to retningsvektorer r1 og r2 for planen. Normalvektoren er n = r1xr2.
c) Bestem vinklen mellem normalvektorerne.
d) Del firkanten op i to trekanter.
Svar #2
27. februar 2007 af ChristianL (Slettet)
Mange tak for svar. Det var vel nok en hjælp. Jeg har kigget på dine hint og er kommet frem til følgende:
3.
a) f'(x) = 1/x-4/x². (ligesom dig)
b) x = 4. Jeg har sat f'(x) = 0 og så fundet skæring vha. lommeregneren.
d) Løs ligningen f'(x)=-5.
Igen vha. lommeregner. Får x = 0,8
4.
a) Korrekt. (tak)
b) Bestem to retningsvektorer r1 og r2 for planen. Normalvektoren er n = r1xr2.
r1 = EF = (-2,6,-2)
r2 = EG = (-4,0,2)
n = r1 X r2 = (12,12,24)
Bruger punktet E:
12(x-4)+12(y-0)+24(z-10) = 0
Dvs.: 12x + 12y + 24z - 288 = 0
c) Bestem vinklen mellem normalvektorerne.
Får vinklen til 48,2
d) Del firkanten op i to trekanter.
Jeg regner arealet af hver trekant og plusser dem sammen. Jeg regner arealer vha. A = |a X b|/2
Jeg får: 68,69 som facit
Håber mine svar er rigtige :)
3.
a) f'(x) = 1/x-4/x². (ligesom dig)
b) x = 4. Jeg har sat f'(x) = 0 og så fundet skæring vha. lommeregneren.
d) Løs ligningen f'(x)=-5.
Igen vha. lommeregner. Får x = 0,8
4.
a) Korrekt. (tak)
b) Bestem to retningsvektorer r1 og r2 for planen. Normalvektoren er n = r1xr2.
r1 = EF = (-2,6,-2)
r2 = EG = (-4,0,2)
n = r1 X r2 = (12,12,24)
Bruger punktet E:
12(x-4)+12(y-0)+24(z-10) = 0
Dvs.: 12x + 12y + 24z - 288 = 0
c) Bestem vinklen mellem normalvektorerne.
Får vinklen til 48,2
d) Del firkanten op i to trekanter.
Jeg regner arealet af hver trekant og plusser dem sammen. Jeg regner arealer vha. A = |a X b|/2
Jeg får: 68,69 som facit
Håber mine svar er rigtige :)
Svar #3
27. februar 2007 af ChristianL (Slettet)
Endvidere får jeg:
Opgave 5
a) Messingloddets masse: 131,6 gram
b) Hvordan finder man stamfunktion til noget, der er ganget?
Der må vel gælde, at a(M) = (F(4)-F(0)) * 2
Opgave 6
Meget gerne hint. Er blank.
Opgave 5
a) Messingloddets masse: 131,6 gram
b) Hvordan finder man stamfunktion til noget, der er ganget?
Der må vel gælde, at a(M) = (F(4)-F(0)) * 2
Opgave 6
Meget gerne hint. Er blank.
Skriv et svar til: Rigtig facit? + hjælp til opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
