Matematik
størst muligt rumfang
27. februar 2007 af
hamlet (Slettet)
hejsa.
Hvordan finder jeg det størst mulige rumfang af:
V(t) = pi*100-t^2*2t
Hvis jeg differentierer dette får jeg noget urealistisk:
V'(t) = -t^2* 2
V'(t) = -2t^2
Har jeg ikke en fejl?
Hvordan kommer jeg herfra frem til det størst mulige rumfang?
PÅ forhånd tak.
Hvordan finder jeg det størst mulige rumfang af:
V(t) = pi*100-t^2*2t
Hvis jeg differentierer dette får jeg noget urealistisk:
V'(t) = -t^2* 2
V'(t) = -2t^2
Har jeg ikke en fejl?
Hvordan kommer jeg herfra frem til det størst mulige rumfang?
PÅ forhånd tak.
Svar #1
27. februar 2007 af ChristianL (Slettet)
Hvis rumfanget er givet ved:
pi*100-t^2*2t
Kan du så ikke finde toppunktet? (Jeg er ikke sikker, men det er måske en ide?)
pi*100-t^2*2t
Kan du så ikke finde toppunktet? (Jeg er ikke sikker, men det er måske en ide?)
Svar #2
27. februar 2007 af Nicklas.sk (Slettet)
Såfremt V(t)=100pi-t^2*2t
er
V'(t)=-6t^2
husk:
(-t^2*2t)'=(-t^2)'*2t + (-t^2)*(2t)'
(-t^2*2t)'= -4t + (-t^2)*2
(-t^2*2t)'= -6t^2
er
V'(t)=-6t^2
husk:
(-t^2*2t)'=(-t^2)'*2t + (-t^2)*(2t)'
(-t^2*2t)'= -4t + (-t^2)*2
(-t^2*2t)'= -6t^2
Skriv et svar til: størst muligt rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
