Kemi
Stofmænge beregning?
04. marts 2007 af
The-cracker (Slettet)
Opgaven lyder således:
Der skal laves 200mL 0,150M Na2SO4(aq).
- Beregn massen af denne stofmængde Na2SO4(s).
Hvordan?
Hvilken formel?
Jeg har andre opg. af denne slags.
Kan man vise så jeg selv kan lave de andre?
Der skal laves 200mL 0,150M Na2SO4(aq).
- Beregn massen af denne stofmængde Na2SO4(s).
Hvordan?
Hvilken formel?
Jeg har andre opg. af denne slags.
Kan man vise så jeg selv kan lave de andre?
Svar #1
05. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Find først antal mol ved formlen n=V*C
Omregn antal mol til g ved formlen M=n*Mw
V er volumen (l)
C er koncentration (M eller mol/l)
M er massen (g)
Mw er molmassen (g/mol)
n er antal mol (mol)
Omregn antal mol til g ved formlen M=n*Mw
V er volumen (l)
C er koncentration (M eller mol/l)
M er massen (g)
Mw er molmassen (g/mol)
n er antal mol (mol)
Skriv et svar til: Stofmænge beregning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
