Matematik
Vektorer: projektion, skalarprodukt og længde
05. marts 2007 af
M.W.Ø.N (Slettet)
Hej
Kan nogen hjælpe mig med denne opgave eller i hvert fald med at få hul på den?
Om to vektorer a og b gælder at:
længden af vektor a = 7, længden af vektor b = 3 og a*b = 2
1) Beregn længden af projektionen af a på b
En vektor v er bestemt ved v = 4a + 5b
2) Beregn a*v
3) Beregn længden af v
P.S. der skal være pile over a, b og v men kunne ikke lige finde ud af at lave dem.
På forhånd tak =)
Kan nogen hjælpe mig med denne opgave eller i hvert fald med at få hul på den?
Om to vektorer a og b gælder at:
længden af vektor a = 7, længden af vektor b = 3 og a*b = 2
1) Beregn længden af projektionen af a på b
En vektor v er bestemt ved v = 4a + 5b
2) Beregn a*v
3) Beregn længden af v
P.S. der skal være pile over a, b og v men kunne ikke lige finde ud af at lave dem.
På forhånd tak =)
Svar #1
05. marts 2007 af ViSe (Slettet)
Der er en formel som hedder
? ? ? ?
1.)|a på b| = |a*b|/|b|
dvs. at
?
|a på b|= kvadratroden af 2^2 /3 = 2/3
Du kan lige tjekke det, men ved at der er en formel der hedder sådan.
Jeg er lidt i tvivl med de andre opgaver.. hvor har du opgaven fra?
? ? ? ?
1.)|a på b| = |a*b|/|b|
dvs. at
?
|a på b|= kvadratroden af 2^2 /3 = 2/3
Du kan lige tjekke det, men ved at der er en formel der hedder sådan.
Jeg er lidt i tvivl med de andre opgaver.. hvor har du opgaven fra?
Svar #2
05. marts 2007 af ViSe (Slettet)
spørsmålstegnene var pile da jeg lavede det, så et symbol for at det er vektorer..
Svar #4
05. marts 2007 af M.W.Ø.N (Slettet)
Jeg har opgaven fra hæftet Vejledende eksamensopgaver i matematik 1-årigt A-niveau - opgave 4.039.
jeg har regnet de to af opgaverne, mangler kun opgave 2): Beregn a*v
v er bestemt ved v=4*a+5*b
jeg har regnet de to af opgaverne, mangler kun opgave 2): Beregn a*v
v er bestemt ved v=4*a+5*b
Skriv et svar til: Vektorer: projektion, skalarprodukt og længde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
