Matematik
log'er /: Hvad går der galt?
05. marts 2007 af
Sannaen (Slettet)
Hvad går der lige galt i disse to ?
Jeg skal simplify opgaverne.. men det kokser vidst lidt
e) ½log 9v^4 – 3log 1 => log(3·v²).
g) 2/3log x + 1/3log xy^3 => log (x*1^ 2 /xy^3 ..) Og så gik den gal...
Jeg skal simplify opgaverne.. men det kokser vidst lidt
e) ½log 9v^4 – 3log 1 => log(3·v²).
g) 2/3log x + 1/3log xy^3 => log (x*1^ 2 /xy^3 ..) Og så gik den gal...
Svar #1
05. marts 2007 af sigmund (Slettet)
ad e) ½log(9v^4) - 3log1 = 2log(9v).
ad g) 2/3log(x)+1/3log(xy³) = 2/3log(x)+1/27log(xy). Brug så regnereglerne til at simplificere log(xy) yderligere [log(xy)=log(x)+log(y)].
PS: Hvordan kom du frem til resultatet i e)?
ad g) 2/3log(x)+1/3log(xy³) = 2/3log(x)+1/27log(xy). Brug så regnereglerne til at simplificere log(xy) yderligere [log(xy)=log(x)+log(y)].
PS: Hvordan kom du frem til resultatet i e)?
Svar #2
05. marts 2007 af frodo (Slettet)
#1: e) er vist gal:
½log 9v^4 – 3log 1=½log 9v^4=log([9v^4]^½]=log(3v^2)
½log(9v^4)=½(log9+4logv)=log3+2logv=log3+logv^2=log[3v^2]
g) er også gal. Du glemmer at det er et produkt.
2/3log(x)+1/3log(xy³)=log(x^(2/3))+log[x^(1/3)*y]=log[xy]
½log 9v^4 – 3log 1=½log 9v^4=log([9v^4]^½]=log(3v^2)
½log(9v^4)=½(log9+4logv)=log3+2logv=log3+logv^2=log[3v^2]
g) er også gal. Du glemmer at det er et produkt.
2/3log(x)+1/3log(xy³)=log(x^(2/3))+log[x^(1/3)*y]=log[xy]
Skriv et svar til: log'er /: Hvad går der galt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
