Matematik
Problem med integrale
05. marts 2007 af
thyboe (Slettet)
Jeg har et par opgaver i integrale som jeg er gået fast i.
int[(x^3-4x)^2 dx Er det forkert hvis jeg tror
at t= (x^3-4x) ?
Den anden opgave lyder:
int[ (x^2) / ((x^3-2^)^5) dx jeg har ingen idé om hvordan jeg griber denne an:( bare lidt hjælp vil være nyttigt.
På forhånd tak,
Thyboe
int[(x^3-4x)^2 dx Er det forkert hvis jeg tror
at t= (x^3-4x) ?
Den anden opgave lyder:
int[ (x^2) / ((x^3-2^)^5) dx jeg har ingen idé om hvordan jeg griber denne an:( bare lidt hjælp vil være nyttigt.
På forhånd tak,
Thyboe
Svar #1
05. marts 2007 af dnadan (Slettet)
Den første kan man sætte t=x^2-4x, ellers kan man regne det ud, så slipper man for at bruge integration ved substitition.
nr. 2 sæt t=x^3-2 og gå videre derfra, dette er såfremt der menes (x^3-2)^5
nr. 2 sæt t=x^3-2 og gå videre derfra, dette er såfremt der menes (x^3-2)^5
Svar #2
05. marts 2007 af thyboe (Slettet)
i nr. 2 er det så muligt at gøre følg: t=x^3-2x? det er nemlig det der skulle have stået fra starten af?
vil du sige det er nemmere bare at udregne nr 1?
vil du sige det er nemmere bare at udregne nr 1?
Svar #3
08. marts 2007 af dnadan (Slettet)
#2 nr, 2 sæt t=x^3-2x og gå videre derfra
1. ja, bare sig:
(x^3-4x)^2 = x^6+16x^2-2*4x*x^3= x^6+16x^2-8x^4
1. ja, bare sig:
(x^3-4x)^2 = x^6+16x^2-2*4x*x^3= x^6+16x^2-8x^4
Skriv et svar til: Problem med integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
